Cum să-ţi menţii sistemul limfatic sănătos

Cum să-ţi menţii sistemul limfatic sănătos

Prin drenaj limfatic este stimulat sistemul limfatic să elimine toxinele din organism.

Pentru a te bucura de o viaţă sănătoasă trebuie să ţii cont de buna funcţionare a celor două mari circuite din organismul uman şi anume sistemul circulator şi sistemul limfatic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă până acum te gândeai cum să faci ca să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sagvnină astfe încât să nu te mai confrunţi cu extremităţile reci, simptom al unei circulaţii periferice deficitare, trebuie menţionat că şi sistemul limfatic joacă un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii tale.

Fiind cunoscut şi sub denumirea de „cel de-al doilea sistem circulator”, sistemul limfatic ajută la distribuirea nutrimenţilor în organism, dar mai presus de toate ajută la detoxifierea şi eliminarea impurităţilor. 

Având pe alocuri o acţiune asemănătoare cu cea a sângelui, cu marea diferenţă că sistemul limfatic nu are nici un fel de pompă care să îl menţină activ, aşa cum se întâmplă în sistemul cardiovascular.

Motiv pentru care, dacă vrei să nu fii afectat de funcţionarea sa necorespunzătoare este bine să iei măsuri.

Mişcarea este necesară

Oboseala de peste zi te face să rămîi acasă după ce ajungi de la servici? Foarte rău, pentru că ai nevoie să elimini în permanenţă tot ce este nociv în corpul tău. Toxinele şi ami ales impurităţile de la nivelul ficatului şi al rinichilor.

Cu cât este mai sănătos şi activ organismul tău cu atât mai uşor se va curăţa şi va funcţiona mai bine. Motiv pentru care sportul nu ar trebui să lipsească din viaţa ta.

În caz contrar, dacă nu ajuţi sistemul limfactic să funcţioneze corespunzător, te poţi confrunta cu apariţia ganglionilor inflamaţi, aspect ce va contribul la o serie de probleme de sănătate.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte măsuri poţi lua pentru a păstra sistemul limfatic sănătos!

Cu ce poţi înlocui carnea în post?

Sovârful uşurează respiraţia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările