CEO-ul Pfizer: Cel mai probabil, va trebui ca oamenii să se vaccineze anual anti-COVID

CEO-ul Pfizer: Cel mai probabil, va trebui ca oamenii să se vaccineze anual anti-COVID

Doctorul Albert Bourla, şeful Pfizer, a declarat într-un interviu pentru BBC că vaccinurile au salvat milioane de vieţi în pandemie şi, fără ele, „structura fundamentală a societăţii noastre ar fi ameninţată”. El a mai precizat că cel mai probabil va fi nevoie ca în următorii ani să ne vaccinăm o dată pe an împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

BBC a transmis că Pfizer a obţinut mai mult de 35 de miliarde de dolari în pandemie din vânzarea serului.

Mai multe organizaţii caritabile din domeniul sănătăţii au criticat şi acuzat Pfizer şi Moderna că fac bani în timpul acestei crize, susţinând că acest lucru este lipsit de etică.

Albert Bourla a răspuns acuzaţiilor spunând că, de fapt, a scutit economia globală de cheltuieli mult mai mari: „Cred că am salvat economia mondială de trilioane de dolari..

Compania Pfizer lucrează în prezent la adaptarea vaccinului său la noua tulpină Omicron. Noul ser ar putea fi gata în următoarele 100 de zile.

Până la sfârşitul anului, Pfizer se aşteaptă să fi livrat, la nivel global, 3 miliarde de doze de vaccin pe bază de ARN mesager ribonucleic, iar anul viitor anticipează livrarea a 4 miliarde de doze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările