Cât contează ora la care luăm medicamentele

Cât contează ora la care luăm medicamentele

De regulă, medicamentele pentru colesterol trebuie administrate înainte de culcare

Cu toate că mulţi oameni iau medicamente zilnic, foarte puţini sunt cei care dau atenţie perioadei din zi la care le iau. Medicii spun că acest lucru este mult mai important decât cred pacienţii, deoarece în boli cum sunt artrita, osteoporoza şi arsurile la stomac, ora la care medicamentele se administrează poate avea un impact semnificativ asupra eficienţei lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Osteoporoză

Medicamentele cel mai frecvent prescrise pentru osteoporoză sunt bisfosfonaţii, care  previn pierderea de masă osoasă. Aceştia nu se dizolvă bine în uleiuri şi grăsimi, de aceea medicii recomandă să fie administraţi dimineaţa, pe stomacul gol.

Apoi, pacienţii trebuie să aştepte o oră pentru a mânca şi a bea. Tot atunci trebuie să ia calciu şi vitamina D, pentru a nu afecta absorţia bisfosfaţilor.

Hipertensiune

Cercetătorii spanioli spun că este indicat ca pastilele pentru hipertensiune să fie administrate seara, reducându-se, astfel, apariţia unui atac de cord şi a unui accident vascular cerebral.

Cu toate acestea, cei care iau acum pastile dimineaţa nu ar trebui să înceapă să şi le administreze seara, fără a discuta cu medicul de familie, deoarece există riscul de hipotensiune arterială nocturnă (tensiune arterială anormal de mică).

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările