Adevărul Live: Ce este exenteraţia şi în cazul căror boli este recomandată intervenţia

Adevărul
Live: Ce este exenteraţia şi în cazul căror boli este recomandată intervenţia

Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală şi oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, explică la Adevărul Live ce este exenteraţia şi în cazul căror boli este recomandată această intervenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Exenteraţia este o intervenţie chirurgicală majoră şi presupune extirparea tuturor organelor dintr-o cavitate şi este recomandată cu precădere în cazul cancerelor locale avansate.

De exemplu, exenteratia pelvină totală presupune rezecţia în totalitate a tuturor organelor şi structurilor pelvine, incluzând vezica urinară, porţiunea terminală a ureterelor, prostata şi glandele seminale, vaginul, uterul şi anexelor, rectul şi anusul, împreună cu tot tesutul limfatic pelvin şi derivaţie fecală şi urinară consecutive.

Metoda este singura şansă de vindecare în tratamentul cancerelor masiv extinse local cu punct de plecare la nivelul colului uterin, endometrului, ovarelor, vaginului, vulvei, vezicii urinare, prostatei, rectului, anusului şi a porţiunii inferioare a retroperitoneului.

Aceste intervenţii sunt efectuate în Spitalul SANADOR de o echipă complexă condusă de dr. Gabriel Mitulescu, echipă care deţine cel mai mare numar de Exenteraţii totale cu reconstrucţii efectuate de o singură echipă din Europa şi singura din ţara noastră care abordează asemenea operaţii în sistem privat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările