Adevărul Live: Cancerul colorectal tratat în context pandemic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancer colorectal
Cancer colorectal

Incidenţa cancerului colorectal este într-o creştere îngrijorătoare. Controalele de rutină şi chiar tratamentul oncologic au fost amânate în contextul pandemiei, pe motiv că foarte multi pacienţi întârzie să se prezinte la medic de teama infecţiei cu COVID-19.

Sânge în scaun, scădere în greutate, senzanţie de balonare, stare de oboseală sau diaree alternată de constipaţie sunt principalele semne pentru a ajunge de urgenţă la medic, în aşa fel încât specialiştii să-ţi ofere răspunsurile cu privire la starea ta de sănătate.

În contextul pandemiei, colonoscopia, o investigaţie care permite examinarea intestinului gros, a fost amânată de teama infectării cu noul coronavirus, iar medicii se confruntă cu tot mai multe cazuri în care pacienţii cu cancer de colon, rect şi anus ajung la ei în faze avansate de boală.

Centrul de Excelenţă în Chirurgie Colorectală, din cadrul Ponderas Academic Hospital, este specializat în screeningul, diagnosticarea, tratamentul şi urmărirea pe termen lung a tuturor afecţiunilor oncologice, de la stadiile incipiente ale bolii şi până la cazurile complexe. Toate cazurile oncologice sunt abordate multidisciplinar în cadrul Tumor Board, unde o comisie de specialişti din mai multe departamente analizează fiecare caz şi stabilesc cel mai bun plan de tratament pentru fiecare pacient.

În cadrul Centrului de Excelenţă în Chirurgie Colorectală din Ponderas Academic Hospital, afecţiunile intestinale şi colorectale sunt tratate la standarde internaţionale, iar medicii au la îndemână tehnici din ce in ce mai performante, cum este cazul robotului chirurgical da Vinci Xi, care permit rezultate mai bune în tratamentul multor boli, inclusiv în cancerul colorectal. Robotul aduce mai multă precizie şi acurateţe în actul medical, chirurgia minim-invazivă fiind mult mai fină în cazul acestui tip de cancer, iar recuperarea pacientului este mult mai rapidă faţă de laparoscopie.

De la ora 12.00, Prof. Dr. Cătălin Copăescu - Director Medical Ponderas Academic Hospital, explică la Adevărul Live ce presupune trataarea afecţiunilor intestinale şi colorectale la standarde internaţionale.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite