Adevărul Live de la 14.00: Factorii care predispun la apariţia cancerului digestiv

Factorii care predispun la apariţia cancerului digestiv

Dr. Teodor Buliga, Medic Primar Chirurgie Generala, cu supraspecializare în Chirurgie Oncologică, în cadrul Clinicii Sanador, explică ce înseamnă cancerul digestiv şi care sunt factorii care predispun la apariţia acestei boli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Puteţi urmări emisiunea AICI

Cancerul digestiv sau cancerul de stomac este o tumoră malignă care se dezvoltă la nivelul pereţilor stomacului. Există mai multe tipuri de cancer digestiv, în funcţie  de celulele din care acesta se dezvoltă, dar cel mai frecvent întâlnit este adenocarcinomul, cu origine în mucoasa care tapetează pereţii stomacului. Unul dintre cele mai mari pericole ale acestei boli este dificultatea diagnosticării acesteia, deoarece cancerul gastric nu provoacă, de obicei, simptome precoce. De multe ori este nediagnosticat până după ce se raspandeşte în alte părţi ale corpului, lucru care face boala mai dificil de tratat.

Dr. Teodor Buliga, Medic Primar Chirurgie Generala, cu supraspecializare în Chirurgie Oncologică, în cadrul Clinicii Sanador, ne explică de la ora 14.00 ce înseamnă acest diagnostic şi care sunt factorii care predispun la apariţia cancerului digestiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: