Beneficiile ascunse ale aromaterapiei

Beneficiile ascunse ale aromaterapiei

Fiecare ulei esenţial are propriile lui beneficii şi proprietăţi şi prin asta e unic, motiv pentru care e folosit în aromaterapie.

Încercările omului modern de a împăca viaţa profesională şi personală n-au fost niciodată mai stresante. Probleme cu somnul are mai toată lumea. Chiar obţinerea unei stări de relaxare a devenit o provocare majoră a modernităţii. Am ajuns să ne bazăm pe pilule pentru orice. Mai ales pentru inducerea somnului. Fără să ştim că asta ne face, pe termen lung, foarte, foarte mult rău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Există, însă, o şansă uitată a omenirii. Se numeşte aromaterapie şi, de când cu avântul incontrolabil al pilulelor de sinteză, omul a uitat cu totul de ea.

Dar cum funcţionează aromaterapia?

Uleiurile esenţiale care au fost aplicate pe corp, penetrează pielea prin foliculii de păr şi glandele sudoripare. Ele sunt absorbite în fluidele corpului şi plimbate prin toată geografia lui. Uneori, pot să omoare bacterii şi virusi prin stimularea sistemului imunitar. Îi creşte rezistenţa faţă de atacurile ulterioare. Ajută la creşterea celulelor şi de asemenea stimulează eficient eliminarea toxinelor. Fiecare ulei esenţial are propriile lui beneficii şi proprietăţi şi prin asta e unic, motiv pentru care e folosit în aromaterapie.

Când uleiurile sunt inhalate, plămânii încep să oxigeneze sângele, ceea ce înseamnă că moleculele din uleiurile esenţiale sunt absrobite în sistemul circulator. Forma asta de absorbţie e eficientă atunci când uleiurile sunt inhalate de pe o ţesătură sau când sunt difuzate printr-un vaporizator. Saaaau, când sunt adăugate în apa din baie. Vaporii acestor uleiuri trimit un semnal către sistemul limbic din creier (centrul emoţiilor, al memoriilor şi al sexualităţii).

Dar cel mai bun mod de a te bucura de beneficiile aromaterapiei este masajul, pentru că nu doar că beneficiezi de pe urma uleiurilor esenţiale, dar te bucuri şi de cele ale masajului.

Află care sunt avantajele aromaterapiei pe clickpentrufemei.ro.

 

Din ce cauze nu te poţi concentra

Păr lung după 40 de ani? Se poate!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările