Tehnica militară care te ajută să adormi în două minute

Tehnica militară care te ajută să adormi în două minute

FOTO: Shutterstock

O nouă tehnică de a adormi în două minute a fost postată pe TikTok de către un pasionat de fitness. Astfel, dacă eşti una dintre persoanele care adorm greu, atunci merită să încerci această tehnică militară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tehnica a fost creată în armată pentru a ajuta soldaţii să adoarmă oricând, oriunde, chiar şi pe câmpul de luptă când mediul este inconfortabil şi zgomotos - somnul pentru un soldat este crucial. Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloţii de vânătoare care trebuie să fie atenţi tot timpul”, a spus Justin Augustin, într-un videclip. 

 

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

Pentru început, respiraţi adânc şi relaxaţi-vă fiecare parte a corpului - din cap până la degetele picioarelor.

 

„Relaxează-ţi muşchii frunţii. Ochii, obrajii, mandibula şi axează-te pe respiraţie. Apoi coboară spre gât şi umeri. Asigură-te că umerii nu sunt încordaţi. Lasă-i cât de jos poţi şi ţine mâinile moi pe lângă corp, inclusiv palmele şi degetele. În tot acest timp, imaginează-ţi că eşti cuprins de o senzaţie de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor.

Acum inspiră adânc şi expiră încet, relaxează-ţi pieptul, stomacul, coapsele, genunchii, gambele şi laba piciorului”, a explicat acesta, potrivit ştirilorprotv.ro.

De asemenea, este important să-ţi goleşti mintea de orice gând sau stres, iar pentru face acest lucru ai două scenarii:  fie îţi imaginezi că eşti într-un canoe, pe un lac calm, cu un cer senin deasupra, fie îţi imaginezi că eşti într-un hamac negru de catifea, într-o cameră neagră.

Şi dacă începi să te gândeşti la altceva, repetă-ţi în gând timp de 10 secunde: „Nu gândi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările