5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

Anumite medicamente provoacă insomnii.

E o problemă foarte des întâlnită şi are cauze dintre cele mai variate. În esenţă, stilul de viaţă agitat, multele probleme, statul mult cu ochii-n monitoare, alimentaţia lipsită de nutrienţi (şi lista poate să continue) sunt suficiente motive pentru care poţi să ai probleme cu somnul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diabetul

Ştiai sau nu, diabetul poate fi o cauză majoră pentru care ai putea avea problemele mari cu somnul. Şi asta din cauza celorlalte simptome ale bolii, care te obligă să stai treaz noaptea. În diabet, există o nevoie frecventă de a urina, lucru care-ţi întrerupe somnul şi care afectează dramatic şi calitatea lui, mai ales dacă te trezeşti în mijlocul unui ciclu de somn. 
Poţi să previi asta ducându-te la baie înainte să te culci şi încercând să consumi mai puţine lichide seara. 

Durere cronică

Motivul e evident, nu mai trebuie să mai intrăm în detalii. Durerile pot fi de nenumărate feluri, de la fibromialgie la artrită, la cârcei sau, Doamne fereşte, alte boli. Nu există o singură modalitate de a combate aceste dureri, pentru că depinde mult de ce tip este această durere. O soluţie ar fi să iei analgezice chiar înainte să te duci la culcare, astfel ca efectul lor să-ţi ocupe cât mai mult timp de somn. 

Află ce alte afecţiuni provoacă insomnie pe clickpentrufemei.ro. 

 

Sucul de mere alungă durerea de cap

Alimente care provoacă inflamaţii

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările