Medicul nutriţionist Mihaela Bilic: „Nu există niciun detox”. Cei care vând diete miraculoase vând de fapt iluzii

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic: „Nu există niciun detox”. Cei care vând diete miraculoase vând de fapt iluzii

Cei care le vând oamenilor diete miraculoase care să le cureţe corpul de toxine vând, de fapt, iluzii, a atras atenţia medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a explicat ce sunt în realitate  ce sunt dietele de detoxifiere. Aceasta e spus că nu există diete miraculoase care să te slăbească rapid: „Nu există niciun detox. Acest subiect vinde”.

„Nu există niciun detox. Acest subiect vinde. Cheltuim bani pe mâncare, apoi cheltuim bani ca să aflăm cum să slăbim. Din nou, ajungem la construcţia miraculoasă a corpului. Fiecare celulă e dotată genetic cu propriile mecanisme detox, dincolo de corpul în sine. Noi nu trebuie să avem grijă că murim intoxicaţi, pentru că aceste procese au loc în mod spontan, necomandate de noi. Organismul ştie să şi le facă când e nevoie”, a explicat Mihaela Bilic, pentru Digi24. 

„Ai impresia că nu ai putea singur acasă cu ciorbă de lobodă şi cartofi să faci detox, ci că ce ţi se vinde acolo ar putea fi mai bun. Suntem în post acum. Detoxul banal presupune în primul rând mâncare puţină. trebuie să laşi ficatul să se mai şi odihnească. El e motorul principal, uzina miraculoasă. S-a ajuns la această greşeală şi s-a făcut o literă de lege din a mânca trei mese pe zi, plus două gustări, lucru recomandat copiilor în creştere, slăbuţi. În toată Europa, gustarea de la ora 10 a fost eliminată. Există doar cea de 4. La noi, ni se cere adulţilor să mâncăm de trei ori pe zi, plus două gustări şi mai vrem să slăbim”, a adăugat aceasta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările