Diferenţa între laptele degresat, cel integral şi cel UHT

Diferenţa între laptele degresat, cel integral şi cel UHT

Laptele degresat este preferat de cei care doresc să slăbească, deoarece are mai puţine calorii.

Pe rafturile magazinelor sunt disponibile numeroase sortimente de lapte în ambalaje frumos colorate. Însă, care este diferenţa dintre laptele integral, cel degresat sau UHT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laptele integral

Laptele integral are cel mai ridicat conţinut de grăsime, 3,5%,  şi este varianta cea mai apropiată de laptele proaspăt muls. Proteinele din lapte, zerul şi cazeina sunt asimilate de organism în proporţie de 97%. În plus, laptele mai conţine vitamine din complexul B, calciu, potasiu şi iod, ceea ce contribuie la întărirea sistemului osos şi ajută organismul să se recupereze mai repede după o perioadă de efort fizic intens. O cană de lapte integral are aceeaşi cantitate de proteine ca un ou şi oferă jumătate din cantitatea necesară zilnic de vitamina D.

Laptele degresat

Este preferat de persoanele care doresc să slăbească, deoarece are mai puţine calorii. Studiile au dovedit că reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2,  scade tensiunea arterială şi împiedică instalarea menopauzei precoce. Pe de altă parte, fiindcă prin procesul de degresare sunt eliminate grăsimile, se pierd şi o mare parte din vitaminele solubile: A, D, E şi K. Indiferent de cantitatea de grăsimi, un pahar de 200 de ml de lapte conţine 300 mg de calciu şi 12 grame de carbohidraţi.

Află pe clickpoftabuna.ro care sunt avantajele alegerii laptelui UHT!

Plăcintă cu prune şi smântână

Cum prepari aluatul perfect pentru tarte şi plăcinte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările