Cu ce poţi înlocui laptele în reţetele care necesită coacere
0Ai descoperit că ai rămas fără lapte în frigider? Aceste alternative la lapte vor înlocui cu succes acest ingredient în reţetele tale preferate, mai ales dacă este vorba de alimente care necesită coacere.
Înainte să laşi panica să te cuprindă – în cazul în care ai descoperit că ai rămas fără lapte – aceste alternative te vor ajuta să prepari în continuare deserturile. Acestea vor ieşi la fel de savuroase şi de gustoase ca atunci când le faci cu lapte.
Apă
Specialiştii spun că poţi folosi apa în majoritatea reţetelor care necesită coacere. Foloseşte o cană de apă şi o linguriţă şi jumătate de unt la fiecare cană de lapte care este necesară în acea reţetă. Untul pe care îl adaugi în plus va ajuta deserturile tale să se menţină umede şi pufoase.
Lapte praf ori lapte evaporat
Verifică în dulap sau în cămară pentru a vedea dacă ai lapte praf. Pentru a înlocui 1 cană de lapte obişnuit, foloseşte ½ cană de lapte evaporat amestecat cu ½ cană apă sau prepară echivalentul unei căni de lapte normal folosind laptele praf (pregătit conform indicaţiilor de pe ambalaj).