Curmalele, aliatul tău când vrei să-ţi reglezi greutatea corporală

Curmalele, aliatul tău când vrei să-ţi reglezi greutatea corporală

Curmalele reprezintă un tip de fructe foarte complex, beneficiile acestora fiind numeroase. FOTO: Getty Images

Curmalele pot fi o parte importantă a unei diete sănătoase datorită conţinutului bogat de zahăr, proteine, precum şi multe vitamine esenţiale, ceea ce oferă posibilitatea unei alimentaţii echilibrate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curmalele conţin mai mulţi aminoacizi ca merele, portocalele sau bananele şi aproape toate vitaminele, la care putem adăuga fierul, fosforul, cuprul şi magneziul

Printre beneficiile acestui tip de fructe putem aminti îmbunătăţirea vieţii sexuale, reglarea greutăţii corporale, tratarea anemiei sau întărirea sistemului cardiac.

Îmbunătăţirea vieţii sexuale este atribuită faptului că acestea au efecte beneficie pentru creşterea fertilităţii, dar mai ales a potenţei. De asemenea acest tip de fructe oferă multă energie şi ajută la reglarea greutăţii dat fiind că acestea conţin grăsimi nesaturate, bune pentru organism.  

Curmalele au un conţinut scăzut de calorii, sursa lor de energie fiind dată de conţinutul de zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza şi zaharoza.

Tratarea eficientă a anemiei este atribuită conţinutului bogat de fier pe care curmalele îl au, în timp ce sistemului cardiac îi este întărită rezistenţa

Curmalele sunt cunoscute pentru importanta lor în reţetele pentru vindecare bolilor tractului digestiv. Celuloza lor ajută la rezolvarea problemelor de digestie şi la curăţarea tractului gastro-intestinal. De asemenea, consumul în mod regulat al curmalelor ajută la restabilirea florei intestinale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: