Ciocolata neagră, aliment-medicament

Ciocolata neagră, aliment-medicament

Ciocolata neagră reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă

Tot auzim din ce în ce mai des că ar fi bine să mâncăm  ciocolată neagră, cu un procent cât mai mare de cacao. Studii medicale confirmă şi explică de ce aceasta poate fi considerată un adevărat medicament natural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sursa cea mai bună de antioxidanţi

Ciocolata neagră este fabricată din seminţele arborelui de cacao şi este una din cele mai bune surse de antioxidanţi. Cu cât procentul de cacao este mai mare cu atât numărul antioxidanţilor şi flavonoizilor este mai ridicat.

Antioxidanţii sunt nutrienţi care luptă împotriva radicalilor liberi, ce atacă celulele şi sunt responsabili de declanşarea unor boli, precum cancerul. Flavonoizii au proprietăţi antivirale, antiinflamatorii, antibacteriale şi antialergenice.

Reduce riscul bolilor de inimă

Mai multe studii efectuate în SUA, Germania, Japonia şi Suedia, efectuate pe mai mult de 100.000 de oameni, au demonstrat că ciocolata neagră ajută la reducerea riscului apariţiei unor boli ale inimii.

Descoperă pe clicksanatate.ro şi alte beneficii ale ciocolatei negre

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările