Zgonea a vorbit cu şeful ANI despre incompatibilitatea lui Ştefan Stoica: Are acelaşi argumente ca şi mine, unde-i lege nu-i tocmeală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Georgescu, şeful ANI FOTO Adevărul
Horia Georgescu, şeful ANI FOTO Adevărul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, că a discutat cu preşedintele ANI, Horia Georgescu, legat de cazul de incompatibilitate al deputatului PDL Ştefan Stoica, precizând că acesta trebuie să-şi piardă mandatul.

„Da, domnia sa are aceleaşi argumente ca şi mine. A zis: Unde-i lege nu-i tocmeală. Mie nu-mi plac băieţii ăştia care se plimbă dintr-o funcţie în alta şi au ajuns în Parlament cu probleme din trecut, iar noi plătim întotdeauna“, a spus Zgonea.

 Şeful Camerei Deputaţilor a mai spus că va discuta cu colegii din conducerea Camerei Deputaţilor pentru vacantarea mandatului lui Ştefan Stoica.

„Cred că data viitoare, colegii mei vor lua o decizie cu celeritate şi o s-o pun pe ordinea de zi cu prioritate şi vom lua act, după care vom publica vacantarea mandatului. Noi trebuie să respectăm legea şi nu trebuie să fim scut pentru niciun parlamentar. Domnia sa trebuie să plece din funcţie, este incompatibil“, a mai spus preşedintele Camerei.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să-l invite săptămâna viitoare pe preşedintele ANI pentru a discuta despre cazul deputatului Ştefan Stoica, declarat incompatibil, notează Mediafax.

Preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, a declarat că a trimis luni dimineaţă Biroului Permanent punctul de vedere al comisiei în cazul deputatului PDL Ştefan Stoica, declarat incompatibil.

”Vă reamintesc că pe cazul acesta, Ştefan Stoica, ne-am întâlnit de săptămâna trecută şi, în mod evident, dacă ne aflăm în situaţia în care această vacantare de post se datorează unei decizii rămase definitive, Comisia juridică nu are rol în piesă, practic nu trebuie să dea niciun raport, pentru că Regulamentul l-am schimbat din aceste considerentre, practic se ia act de această decizie în plenul Camerei”, a spus Ciucă.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut de trei ori Senatului şi Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a senatorului Mora Akos Daniel şi a deputatului Ştefan Bucur Stoica după ce Curtea Supremă a stabilit că cei doi s-au aflat stare de incompatibilitate.

Inspectorii precizează că au trecut mai bine de cinci luni de la deciziile definitive ale Curţii Supreme, perioadă în care nu s-au aplicat sancţiunile disciplinare prevăzute de lege, şi anume revocarea din funcţie a celor doi membri ai Parlamentului, contrar deciziei Curţii Constituţionale nr. 460 din 13 noiembrie 2013, potrivit căreia „Senatul în plenul său are obligaţia de a hotărî, prin vot, cu privire la încetarea sau nu a calităţii de senator a domnului Mora Akos Daniel, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate a acestuia de către Agenţia Naţională de Integritate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite