Zetea: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică. Ministrul Finanţelor va veni cu o serie de deduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Zetea FOTO Facebook
Gabriel Zetea FOTO Facebook

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre impozitul progresiv, că nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte.

”Nu ne dorim ca cineva să plătească ceva în plus, ci cei cu venituri mici să plătească mai puţin, a mai spus el, precizând că ministrul Finanţelor va prezenta o serie de deduceri fiscale, în funcţie de venituri şi când va exista foarte clar un acord măcar de principiu în coaliţie, atunci vor fi prezentate şi cifre concrete. Măsura ar urma să fie decisă până la finalul lunii iunie.

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat că acest subiect legat de impozitarea progresivă în România, PSD şi l-a asumat ca discurs public, ca propunere, inclusiv înainte de a intra la guvernare cu PNL. 

Zetea a explicat şi ce anume vor social-democraţii să propună în coaliţie.

”În primul rând nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte, important pentru PSD este să încerce să apere puterea de cumpărare a celor cu venituri mici, a celor care au fost loviţi cel mai mult de creşterea de preţuri, de inflaţie şi asta înseamnă cei cu venituri foarte mici. Pentru aceştia, aşa cum a spus şi preşedintele Ciolacu, ministrul Finanţelor va prezenta o serie de deduceri fiscale, în funcţie de venituri”, a explicat Zetea.

Vicepreşedintele PSD a precizat că ”nu vorbim de vreo creştere de niciun fel de la niciun impozit”.

”Nu ne dorim ca cineva să plătească ceva în plus, dar cei cu venituri mici să plătească mai puţin. Cei cu salariul minim, în primul şi primul rând, pentru că reprezintă cei mai mulţi”, a mai spus el.

Gabriel Zetea a menţionat că până nu va fi un acord, nu va fi prezentat niciun proiect concret.

”Când va exista foarte clar un acord măcar de principiu în coaliţie, vom vedea şi cifre pe masă. Cel mai mult trebuie să fie ajutaţi, ca ordine a priorităţilor, cei cu venituri mici”, a spus deputatul PSD arătând că discuţia trebuie făcută foarte rapid, pentru că modificarea Codului Fiscal trebuie făcută cu 6 luni înainte, astfel că aceste măsuri trebuie anunţate până la 30 iunie, la jumătatea anului, pentru a intra în vigoare de anul viitor.

El a menţionat că singurul Cod Fiscal pro-bussines a făcut tot de PSD şi a menţionat că în acest moment în România nu există o cotă unică în România, după atâtea excepţii care au fost introduse de-a lungul timpului şi a dat exmplul celor din IT care nu pltesc impozit pe venit. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite