Zelenski, despre discuția privind limba moldovenească. „Se va lua o decizie și toată lumea va fi fericită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus, într-un interviu acordat televiziunilor TVR, Antena 3 CNN și Digi24, că discuția despre limba moldovenească nu este una globală și că Guvernul țării pe care o conduce va lua o decizie cu privire la acest aspect într-o săptămână sau două.

Volodimir Zelenski face declarații de presă la Palatul Cotroceni.  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Volodimir Zelenski face declarații de presă la Palatul Cotroceni. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebarea adresată lui Zelenski a fost: „este Ucraina pregătită să spună faptul că limba moldovenească nu există?”.

„Sincer, dacă pot răspunde sincer… Nu văd nicio problemă globală în asta. Nu văd nicio problemă cu acest lucru. Înțeleg. Unii oameni ar spune că Moldova este România. Pentru mine, această problemă nu e presantă. Guvernul nostru se va întâlni, într-o săptămână sau două, și va lua o decizie.. Personal, înclin spre decizia de a întări parteneriatul nostru, dintre România și Ucraina. Îmi pare rău că nu mă pot gândi la problemele mici, pentru o țară în război asta nu e o problemă, îmi pare rău. Dar se va lua o decizie și sunt sigur că toată lumea va fi fericită”, a răspuns președintele.

Zelenski a punctat și faptul că această temă este folosită de Rusia pentru a propaga știri false.

„Chiar credeți că avem o problemă cu vorbitorii de rusă din Donbas? Nu aveam nimic cu ei. Acum chiar ei (rușii) au omorât oameni în Donbas. Dar ei spun că oamenii din Ucraina care vorbeau rusă erau opresați.. Toate aceste întrebări referitoare la minorități, la limbă, au o mare putere în a crea fake-news. Guvernul trebuie să decidă. Nu dați șansa Rusiei să vă destabilizeze. Avem nevoie de unitate. Guvernele vor găsi soluții, pentru că suntem de aceeași parte a baricadei”, a spus președintele Ucrainei.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite