Vot final luni în Comisia pentru Roşia Montană. Liderii USL decid dimineaţă cum vor vota în comisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta (PSD) şi preşedintele PNL Crin Antonescu au păreri diferite în privinţa proiectului Roşia Montană     FOTO: Vali Ivan/ Adevărul
Premierul Victor Ponta (PSD) şi preşedintele PNL Crin Antonescu au păreri diferite în privinţa proiectului Roşia Montană     FOTO: Vali Ivan/ Adevărul

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană se va reuni, luni seară, pentru a decide, după două luni de discuţii, dacă vor susţine sau nu proiectul de lege venit de la Guvern. Decizia politică a USL privind votul din comisie se va lua luni dimineaţă, în cadrul şedinţei conducerii partidului.

Conducerea USL se reuneşte luni dimineaţă, pe ordinea de zi aflându-se şi votul final pe care Comisia pentru Roşia Montană trebuie să îl dea în această seară în ceea ce priveşte proiectul de lege al Guvernului.

Votul final în Comisia parlamentară va fi dat, aşadar, în funcţie de decizia politică luată luni dimineaţă la nivelul conducerii USL, potrivit Mediafax.

De altfel, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat de vineri, după discuţiile pe această temă cu premierul Victor Ponta, că decizia privind subiectul Roşia Montană va fi luată luni în comisia specială, reiterând însă faptul că PNL rămâne ferm pe poziţie şi va vota împotriva acestui proiect de lege.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au avut joi o întâlnire fulger la sediul USL, unde au discutat despre votul Comisiei speciale privind proiectul de lege Roşia Montană.

”Coaliţia” din comisie

În acest moment, conform aritmeticii din comisie, reprezentanţii PNL, PC, UDMR şi cei ai grupului minorităţilor pot asigura cvorumul în lipsa celor ai PSD şi deţin, cumulat, numărul necesar de voturi pentru a respinge proiectul în forma venită de la Guvern.

Dacă membrii Comisiei vor decide să respingă proiectul de lege în forma venită de la Guvern, se va face o completare cu caracter general la Legea minelor în ceea ce priveşte exploatările auro-argintifere.

Dacă proiectul va primi raport de admitere, acesta va fi adoptat cu o serie de amendamente care îl modifică radical, fiind eliminată din textul legii orice referire la Roşia Montană.

Comisia parlamentară înfiinţată acum două luni special pentru a dezbate proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană lucrează cu frâna de mână trasă. În urma disensiunilor dintre liberali şi social-democraţi şi a faptului că nu au fost prezenţi toţi cei 19 membri, Comisia specială a decis joi să amâne votarea raportului final pentru luni după-amiază, când speră să ajungă la o înţelegere.

Pe aceeaşi temă:

Antonescu, după întâlnirea cu Ponta pe tema Roşia Montană: Luni în această comisie trebuie să se dea un vot final

UPDATE Ponta şi Antonescu, întâlnire de urgenţă pe tema Roşia Montană. Comisia a amânat din nou votul pe proiectul de lege

VIDEO Legea Roşia Montană, mărul discordiei în USL

EXCLUSIV Raportul care poate opri exploatarea RMGC. Cercetătorii britanici au confirmat: Roşia Montană merită să fie conservată ca sit UNESCO

Război rece la Comisia Roşia Montană. Şedinţa, suspendată din lipsă de cvorum

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite