Vlad Voiculescu: Minciunile emise de Liviu Dragnea în Parlament sunt tare gogonate; nu sunt intimidat de calomnii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a replicat, luni, preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care i-a reproşat, în plenul Parlamentului, că întârzie adoptarea unui ordin care ar permite micşorarea preţului medicamentelor, ministrul susţinând că o măsură pripită în domeniu ar încuraja exportul medicamentelor, iar Dragnea, fie deliberat, fie din ignoranţă face lobby distribuitorilor de medicamente care au câştiguri apreciabil din exporturi.

”Minciunile emise astăzi în Parlament de liderul unui important partid politic sunt tare gogonate. Iată de ce: nici pomeneală ca românii să plătească în prezent preţuri mai mari la medicamente. Domnul Dragnea fie minte, fie nu pricepe. Orice pacient poate alege în continuare între mai multe variante ale aceluiaşi medicament. Ca să folosesc o comparaţie uşor de inţeles: mergem la piaţă să cumpărăm mere. Prima tarabă, cea de lângă intrare, le vinde cu 8 lei pentru că are cea mai bine poziţionată tarabă. A doua tarabă, mai la mijloc, le dă cu 5 lei. Iar ultima tarabă le vinde cu 4 lei. Merele sunt de acelaşi soi şi culoare şi noi avem libertatea să cumpărăm de la ce tarabă dorim. Ordinul la care s-a referit domnul Dragnea îl obligă doar pe vânzătorul de la prima tarabă să scadă preţul. În ciuda dezinformărilor domnului Dragnea şi ale amicilor dânsului, cumpărătorul (pacientul) are posibilitatea în continuare să cumpere mere şi de la celelalte tarabe. În prezent, statul compensează integral merele de la tarabele cele mai ieftine şi parţial merele cele mai scumpe”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul susţine că, în lipsa unei analize serioase, medicamentele ieftinite vor fi vândute de către distribuitori în afara ţării, iar diferenţa le va intra în buzunar, fără niciun beneficiu pentru pacienţii români. ”În piaţa farma asta fac distribuitorii care se ocupă cu exportul paralel de medicamente, fenomen semnificativ în România şi în creştere în ultimii ani”, afirmă Voiculescu adăugând că acest fenomen a dus la dispariţia unor medicamente de pe piaţă.

”Domnul Dragnea fie face lobby de la tribuna Parlamentului pentru trimiterea în străinătate a medicamentelor care ar trebui să ajungă la pacienţii români, fie nu pricepe nimic. Refuz să iau decizii atât de importante pentru pacienţii români sub presiunea dezinformărilor emise, regretabil, de liderul unui important partid parlamentar. De aceea lucrăm la un proiect consistent care să elimine orice pericol prin care pacienţii români ar putea rămâne fără medicamente. Astfel de crize au fost frecvente în anii trecuţi şi nu vreau să mai trecem prin aşa ceva”, consideră ministrul Sănătăţii.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii lucrează la o soluţie pentru această problemă, iar rezultatul final va fi prezentat la sfârşitul lunii octombrie.

”La final am un mesaj direct pentru domnul Dragnea: nu sunt deloc intimidat de campania de calomnii a cărei ţintă sunt şi care este declanşată de tabloidele şi televiziunile apropiate de actuali şi foşti membri PSD. Ştiţi de ce nu mă sperie? Pentru că 5 ani de zile, împreună cu câteva sute de oameni care nu erau şefi de partid, am adus acasă, în România, medicamentele care lipseau pacienţilor. Şi pe lângă problemele prin care treceau ei, orice calomnie sau defăimare sunt mărunţişuri”, a conchis Vlad Voiculescu.

Dragnea l-a acuzat pe ministrul Vlad Voiculescu că amână să ia o măsură care ar micşora preţul medicamentelor. ”Practic, acest minister a ales să sprijine şi să ofere mai multe venituri celor care au deja multe venituri, fără a ajuta pe cai care nu au ce mânca. Vă cer foarte ferm să dispuneţi ca imediat ministerul să dea ordinul care permite micşorare preţurilor la medicamente”, a declarat liderul PSD, luni, în plenul Camerelor reunite.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite