Virgil Popescu a cerut demisiile a doi șefi ai CE Oltenia. Cine sunt cei vizați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei a cerut schimbarea din funcţie a preşedintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia Daniel Burlan şi a lui Marius Negru, membru al directoratului CE Oltenia, în urma raportului preliminar privind tragedia de la cariera Jilţ Sud.

Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Inquam Photos
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Inquam Photos

Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare. Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă. (...) În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei”, a afirmat Virgil Popescu.

Demnitarul a adăugat că a cerut schimbarea şi directorului comercial care se ocupă de achiziţii, a celui responsabil cu reabilitarea drumurilor, precum şi identificarea persoanelor care au întocmit caietele de sarcini.

În plus, am solicitat schimbarea directorului relaţiei comerciale care se ocupă cu achiziţiile. În analiza Corpului de Control a reieşit clar că procedura privind achiziţia trebuie îmbunătăţiţă. Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor şi identificarea celor care au întocmit caietele de sarcini. Am solicitat schimbare a celui care se ocupă de protecţia în muncă”, a adăugat ministrul Energiei.

---

Virgil Popescu va cere schimbarea din funcție a preşedintelui Comitetului Director al Complexului Energetic (CE) Oltenia, Daniel Burlan, în urma finalizării raportului preliminar de control, potrivit informațiilor „Adevărul”. Burlan afirmase după accidentul de la mina din Gorj că el „nu poate fi de vină” pentru tragedie și că nu își va da demisia.

O altă decizie pe care ministrul PNL al Energiei urmează să o anunțe este cererea de schimbare din funcție a unui alt membru al directoratului CE Oltenia. Este vorba despre Marius Negru, au precizat aceleași surse guvernamentale pentru „Adevărul”. Marius Negru este apropiat de șeful CJ Gorj, Cosmin Popescu (PSD).

Val de atacuri la adresa ministrului 

Mai mulți lideri PSD, printre care senatorul Mihai Weber și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, solicită demiterea ministrului Energiei, după tragedia de la CE Oltenia.

  „Virgil Popescu, demisia! Eşti inuman! Politeţurile şi respectul nu îşi mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre şi târăşte prin mocirlă durerea salariaţilor şi a familiilor celor decedaţi, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment. Dacă aş fi la fel de lipsit de umanitate şi de scrupule, aş spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicaţii pentru morţii din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL şi sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranţă, explicaţii! Am fi fost măcelăriţi în spaţiul public, huliţi şi înjuraţi de sute de oameni aduşi cu autocarele la proteste”, a scris Cosmin Mihai Popescu, duminică pe Facebook. Trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.

Și liderul PSD Gorj a cerut demisia sau demiterea ministrului Energiei. „Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL”, a scris el, pe Facebook.

Primul atac la Ciucă

Liderul PSD Giurgiu a venit și cu primul atac direct pe șeful PNL Nicolae Ciucă, pe care l-a întrebat „de ce oamenii voştri din PNL omoară oameni?! Prin prostie, prin hoţie şi prin ciocoism?!” „O femeie a murit muşcată de câini, în sectorul 6 – PNL. Trei mineri au murit striviţi în noroi, la Gorj, sub conducerea PNL a CE Oltenia. Câţi oameni mai trebuie să moară, domnule preşedinte Ciucă, sub administraţie PNL, ca să vă treziţi şi să vă comportaţi ca un general ce sunteţi? Tăiaţi în carne vie, domnule”, a scris el, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite