VIDEO Moment amuzant. Delegaţii USR au votat împotriva Simonei Halep. Barna, ales candidat la prezidenţiale. „USR nu va deveni nici PSD, nici PNL“. Ce urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  Inquam Photos / George Calin
FOTO  Inquam Photos / George Calin

Congresul USR l-a ales pe Dan Barna candidat pentru alegerile prezidneţiale. Delegaţii USR au supus la vot întreruperea Congresul pentru a urmări meciul Simonei Halep. Majoritatea a votat împotrivă. Congresul USR va valida şi modificările la statut, cea mai importantă fiind alegerea preşedintelui de către toţi membrii formaţiunii, nu doar prin votul delegaţilor. În paralel, PLUS a avut o şedină separată pe tema candidatului la prezidenţiale.

GALERIE FOTO

UPDATE Congresul USR s-a suprapus peste meciul Simonei Halep. Prin urmare, s-a supus la vot dacă şedinţa, în care urmează să fie modificat statutul USR, să fie întreruptă pe durata partidei de tenis. Rezultatul votului a fost surprinzător: politică, nu Halep. 

usr

UPDATE Ce urmează: În următoarele două săptămâni, PLUS îşi va desemna candidatul la prezidenţiale, foarte probabil Dacian Cioloş. Apoi va exista o negociere între USR şi PLUS, astfel încât un partid să primească postul de premier, iar altul postul de candidat la prezidenţiale. 

UPDATE Dan Barna: Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. Obiectivul este de a transforma România într-o ţară  în care copiii şi tinerii vor să trăiască, iar românii plecaţi vor să se întoarcă. 

Rezultatul voturlui: Dan Barna- 324 de voturi. 

Mihai Goţiu - 134

Dumitru Stanca - 5 voturi. 

Dragoş Dinulescu -3 voturi.

UPDATE Votul s-a terminat. Se numără. 

UPDATE Urmează votul pentru desemnarea candidatului USR la alegerile prezidenţiale. 

UPDATE Dan Barna: Am arătat că se poate. Am arătat că oamenii obişuniţi, care n-au mai făcut politică, au intrat în Parlament. USR este povestea oamenilor care au ales să nu mai stea deoparte. Chiar am devenit o forţă în doar trei ani. USR nu va deveni nciodată nici PSD, nici PNL. USR va rămâne un partid viu. Povestea noastră e încă la început. Nu putem schimba lucrurile fără să avem puterea. Obiectivul nostru este să guvernăm această ţară. Este o funcţie în stat care e mai importantă decât oricare alta: preşedinţia României şi ea are nevoie de elanul USR. Ca vizune, suntem Star Trek-ul României“, a spus preşedintele USR.

UPDATE Au vorbit Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

UPDATE Primul candidat care vorbeşte e senatorul Mihai Goţiu, cu un mesaj axat pe mediu. ”Să nu vină PSD şi ALDE să ne spună că ei sunt patrioţi distrugând apele şi pădurile din România. Avem şansa ca la prezidenţiale să avem  doi candidaţi, dintre care unul va fi al nostru, care vor vorbi despre România anului 2050. Reprezentantul nostru are o foarte mare şansă de a câştiga”, a spus Goţiu. 

UPDATE Deputatul Cosette Chichirău cere dezbatere de o oră între candidaţi. Deputatul Cătălin Drulă susţine că candidaţii au avut deja dezbateri. S-a votat: dezbateri între candidaţi timp de 30 de minute. 

UPDATE Cei patru candidaţi pentru postul de candidat la prezidneţiale sunt: Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

UPDATE Delegaţii s-au înscris electronic, printr-o mică telecomandă, la Congres pentru a se stabili cvorumul. 483  de delegaţi sunt prezenţi la Congres.  

congres usr 13 iulie 2019 foto iulian birzoi

UPDATE Înainte de Congres, Dan Barna, întrebat dacă are emoţii la votul în care va fi ales prezidenţiabilul partidului, că se află într-un grup de prieteni şi este „foarte optimist”. El a precizat că mesajul său pentru colegii va fi obiectivul aducerii Alianţei USR-PLUS la guvernare.

UPDATE A început Congresul USR. 

UPDATE În paralel cu Congresul USR, PLUS va avea o şedinţă în care va discuta despre candidatul la Primăria Capitalei. Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a anunţat intenţia de candida la Primăria Capitalei. 

UPDATE La Congresul USR este prezent şi Nicuşor Dan, ”în calitate de observator, nu de delegat”, după cum a declarat fostul lider USR. ”Eu cred că trebuie să existe un candidat unic al Opoziţiei la Primăria Capitalei, am speranţa să fiu eu”, a declarat Nicuşor Dan.

NICUSOR DAN FOTO IULIAN BIRZOI

Foto Iulian Bîrzoi

***

Congresul USR, la care vor participa 500 de delegaţi, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10,30, la Teatrul Naţional Bucureşti. În cursa internă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale s-au înscris Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

„În primul rând, USR îşi va alege sâmbătă, la Congres, candidatul pentru funcţia de preşedinte al României, prezidenţiabilul USR. Acesta va fi primul punct pe ordinea de zi. Vor fi prezentările celor patru candidaţi la această funcţie – Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu, Dumitru Stanca. Ei vor veni în faţa Congresului să-şi prezinte o platformă, apoi vot. După ce se numără voturile, se anunţă prezidenţiabilul, apoi vom intra în modificările de statut. Principala modificare la Statutul USR este aceea că preşedintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor partidului, prin vot egal, direct, secret şi liber exprimat. Vom folosi o platformă de vot electronic pe care am mai folosit-o cu succes până acum şi la europarlamentare şi la referendumurile interne şi vom ratifica rezultatul printr-un nou congres. Vom avea un nou congres în septembrie pentru alegerea preşedintelui USR şi pentru alegerea noului Birou Naţional”, a declarat pentru Agerpres vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite