VIDEO Două spoturi Pro Democraţia cu marii domnitori ai ţării îi încurajează pe români să iasă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dacă şi vitejii români se declarau scârbiţi de situaţie, oare ce limbă am fi vorbit acum?”. Sub acest slogan şi cu două spoturi ce-i întruchipează pe marii domnitori ai ţării, Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare, asociaţia Pro Democraţia a lansat în spaţiul virtual campania „Vino la vot!”, menită să-i încurajeze pe români să nu mai fie indiferenţi şi să meargă la vot la alegerile prezidenţiale 2014.

Înainte cu o aproape o săptămână de alegerile prezidenţiale 2014, campania Pro Democraţia, semnată de agenţia Leo Burnett şi lansată de curând pe pagina de Facebook a asociaţiei, vrea să-i determine pe alegătorii indiferenţi sau nehotărâţi să iasă la vot.

Ideea campaniei pleacă de la două clipuri în care Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare se trezesc fără oşteni chiar înainte de bătălie, având alături doar câte un singur om.

La finalul fiecărui spot, autorii lansează aceeaşi întrebare, menită să-i motiveze pe români să iasă la vot la alegerile prezidenţiale 2014 şi să nu fie indiferenţi: „Dacă nici înaintaşii nu s-ar fi prezentat în momente de cumpănă, în ce limba te mai .....pe el de vot?”.

Istorie şi politică în campania Pro Democraţia „Vino la vot” 2

60% din cetăţeni nu vor să mai voteze

Reprezentanţii Asociaţiei au explicat pe reţeaua de socializare şi de ce este nevoie de o astfel de campanie, dar şi de votul fiecărui cetăţean român cu drept de vot.

„Dreptul la vot este fundamental pentru că soarta naţiunii trebuie să fie decisă de voinţa majorităţii, nu de indiferenţa sa. În 2014, România trăieşte nefericirea ca peste 60% dintre cetăţeni să nu mai vrea să voteze. Oare dacă în momentele de cumpănă ale istoriei noastre nici înaintaşii nu se prezentau, unde am fi fost acum? Oare cărei culturi i-am aparţine acum? Un gând menit să scuture conştiinţele şi să trezească atitudinea civică în noi toţi”, este mesajul campaniei Pro Democarţia împotriva absenteismului la vot.

Campanii similare lansate în spaţiul public

„Nu votezi, nu contezi!” sau „Decide pentru TINEri!” sunt două dintre sloganurile lansate zilele acestea de reprezentanţi tinerilor, cu scopul de a-i motiva să iasă la vot la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Asta în condiţiile în care tinerii sunt printre marii absenţi la vot.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a lansat luni campania "Nu votezi, Nu contezi!", prin care studenţii şi tinerii sunt chemaţi să îşi exprime părerea despre candidaţii la cea mai înaltă poziţia din stat.

De asemenea, reprezentanţii ANOSR le-au trimis marţi o scrisoare celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale în care le solicite să-şi spună opinia despre sistemul educaţional şi problemele cu care se confruntă tinerii, astfel încât să le dea tinerilor un motiv să se ducă la vot.

Motive şi pentru tineri

Şi Forumul Tinerilor din România a lansat de curând campania civică de informare, conştientizare şi stimulare prezenţei tinerilor la vot „Decide pentru TINEri !”, pentru a combate indiferenţa tinerilor.

„Participarea tinerilor la vot şi interesul lor pentru alegeri locale, naţionale sau europene sunt subiecte sensibile ce necesită o atenţie deosebită nu numai în România, ci în întreaga Europă. Credem că prin asumarea de către fiecare tânăr a unui rol activ în viaţa democratică, prin exprimarea opiniilor şi participarea la vot, putem stabili ca priorităţi „zero” pe agenda politică naţională educaţia şi tinerii”, este de părere Radu Petrariu, preşedintele Forumului Tinerilor din România.


Pe aceeaşi temă:

Campanii de încurajare a tinerilor să iasă la vot la alegerile prezidenţiale 2014

Dar eu cu cine votez?

VIDEO Cum ne-au convins Iliescu, Băsescu şi Constantinescu să-i votăm. Detalii din spatele sloganurilor, de la „Nu ne vindem ţara!“ până la „Să trăiţi bine!“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite