VIDEO Cioloş a bătut palma cu USR. „S-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS.“ Cum arată lista comună pentru europarlamentare

0
0
Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, şi Dan Barna, preşedintele USR
Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, şi Dan Barna, preşedintele USR

Fostul premier Dacian Cioloş şi liderul USR Dan Barna au anunţă că ”s-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS“. Decizia a fost luată de forurile de conducere ale celor două partide. Lista va fi deschisă de Dacian Cioloş, apoi locurile au fost împărţite paritar. Locul 7, primul considerat neeligibil, a revenit USR, susţin surse politice pentru Adevărul.

Lista USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare:

1. Dacian Cioloş - PLUS

2. Cristian Ghinea -USR

3. Dragoş Pâslaru - PLUS

4. Clotilde Armand- USR

5. Dragoş Tudorache - PLUS

6. Nicu Stefănuţă -USR

7. Vlad Botoş - USR

8. Ramona Strugariu - PLUS

9. Vlad Gheorghe - USR

10. Alin Mituţă - PLUS

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă seara, că, de principiu, alianţa USR-PLUS va avea candidat unic la alegerile prezidenţiale din acest an şi îşi propune să fie o alternativă care să formeze majoritatea parlamentară în 2020.

„Vrem să facem mai mult decât să-i dăm la o parte pe cei care acum conduc, vrem să construim o alternativă reală şi în următorii 10 ani să schimbăm România în bine şi să o ducem acolo unde îi este bine. (...) Astăzi putem să anunţăm că această alianţă există, o alianţă care va avea reprezentanţi în birourile electorale, în secţiile de vot, pentru că în PLUS în urmă cu câteva zile s-a înscris un europarlamentar. Deci pornim cu premise bune. Pornim cu 7-8 mii de membri la USR, cu peste 8 mii de membri la PLUS. Ne pregătim să adunăm semnături şi sper să avem susţinerea cât mai multor români care să ne dea credit să prezentăm o listă, care aşa cum aţi putut constata, e o listă cu oameni competenţi, care vor şti să lupte pentru România în Parlamentul European”, a declarat Dacian Cioloş, potrivit News.ro.

El a precizat că speră ca acesta să fie doar un prim pas pentru un proiect care să se împlinească la alegerile parlamentare din 2020, când vor putea să ofere o majoritate politică care să schimbe în bine România.

„Dacian Cioloş va fi cap de listă, vor continua apoi Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand şi lista continuă astfel cum a mai ieşit în presă. E o listă în care avem competenţă şi experienţă politică consistentă de ambele părţi, şi asta este cel mai important”, a declarat şi Dan Barna.

„Este probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România după 89 încoace. Lista comună USR-PLUS este o listă a oamenilor competenţi. Practic, România va avea în faţă opţiunea omenilor care ne-au făcut ani de zile de râs la Bruxelles, şi noi considerăm că pe 26 mai PSD îşi va trimite europarlamentarii acasă, îşi vor face bagajele, pentru că lista comună USR-PLUS este o listă cum nu a mai existat în ceea ce priveşte calitate profesională şi competenţă”, a mai declarat liderul USR, Dan Barna.

ciolos plus usr dan barna foto oana bogdan facebook

Foto Facebook.com / Oana Bogdan

Şefii de campanie vor fi Cătălin Drulă şi Vlad Voiculescu.

Cioloş a spus că obiectivul alianţei este ca, după intrarea în PE, să se îndrepte către un grup politic cu care au afinităţi şi care să fie unul dintre grupurile puternice la nivel european.

”Principiul agreat este cel al meritocraţiei. Ne propunem să oferim României cei mai buni candidaţi, pentru că România suferă de incompetenţă, rea credinţă şi de persoane cu probleme penale. USR şi PLUS va reaşeza România în direcţia europeană, va readuce decenţa în ceea ce înseamnă o guvernare normală”, a spus şi Dan Barna.

El a spus că, potrivit sondajului IMAS comandat de USR, suma celor două partide la acest moment, fără efectul de bulgăre pe care îl are această alianţă, este undeva la 20%. „Dar să fim realişti, acestea sunt sondaje, întotdeauna depinde de campania electorală”, a adăugat Barna.

***

„S-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!“, a anunţat Cioloş pe pagina sa de Facebook.

„2020 ar putea fi capăt de linie pentru mulţi dintre noi. Sau... ar putea să fie un nou început! Tocmai s-a născut principala forţă de opoziţie din România: Alianţa 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru este România. Şi acum chiar avem şi aveţi cu cine!”, a scris si Vlad Voiculescu.

„Comitetul Politic al USR tocmai a votat alianţa electoralală USR - PLUS. O zi de dezbateri. Intense. Acum începe. Se naşte forţa care va mătura PSD. Alianţa se va numi «2020 USR - PLUS».

Din nou în aceeaşi echipă cu Dacian. Vom deschide lista Alianţei. Mândru.“, a scris pe Facebook, la rândul său, Cristian Ghinea, membru USR ţi fost ministru în Guvernul tehnocrat. Ghinea a publicat şi o fotografie în care Dacian Cioloş apare alături de membrii USR.

usr dacian alianta 2020 usr + plus

„Avem un acord. USR şi PLUS vor merge împreună la alegerile europarlamentare! (...) Vom avea cei mai buni candidaţi. Vom avea delegaţi în secţii. Vom avea timpi de antenă. Scriem istorie împreună”, a scris deputatul USR Iulian Bulai pe Facebook.

Oferta iniţială a lui Cioloş

În primă fază, Dacian Cioloş a propus ca lista comună la alegerile europarlamentare să fie deschisă de el, apoi veneau calupuri de câte două locuri: poziţiile doi şi trei reveneau USR;  locurile patru şi cinci - PLUS, iar locurile 6 şi 7 – USR. Potrivit graficului obţinut de Adevărul, Cioloş a estimat că un scor de 18% ar aduce 7 locuri eligibile pentru alianţa USR-PLUS. În realitate, 18% înseamnă cel mult 6 mandate.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite