Victor Ponta: Următorul an va fi unul dificil, în care Guvernul va lua şi măsuri nepopulare

0
0
Victor Ponta a anunţat că Guvernul pe care îl conduce va lua măsuri nepopulare în 2013 FOTO Mediafax
Victor Ponta a anunţat că Guvernul pe care îl conduce va lua măsuri nepopulare în 2013 FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgu Jiu, că anul 2013 va fi unul dificil, în care Guvernul va face şi reforme necesare, însă ale căror măsuri vor fi nepopulare printre alegători.

Ponta a menţionat că este dispus să îşi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor, precizând că se bazează pe majoritatea stabilă din Parlament.

„În mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate şi putem gândi lucrurile nu pentru o lună sau două, ci pentru patru ani. Asta înseamnă că vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supăra oameni. Important este să avem o linie foarte clară şi să luăm toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai puţin dureroase, pentru ca judeţul Gorj, dar şi toată ţara, să meargă în direcţia cea bună”, a menţionat Ponta.

Ponta a arătat că problemele economice ale României, provin, dincolo de datoriile ce trebuie plătite FMI pentru împrumuturile acordate, şi din procesele pierdute de Executiv în faţa bugetarilor şi cele pierdute din cauza nerestituirii la timp a proprietăţilor.

Ponta a spus că, joi, la ultima şedinţă de Guvern, le-a cerut colegilor săi din cabinet să iasă din „logica de campanie electorală”, el declarând că succesul din alegeri trebuie valorificat în 2013 pentru aplicarea unor reforme necesare în ţară.

„Ar fi păcat o aşa victorie să n-o folosim, în sensul de a face şi lucruri care nu sunt plăcute electoratului, dar care trebuie făcute. 2013 e un an de decizii. Acum nu mai avem nicio scuză, iar eu sunt dispus să îmi asum responsabilitatea pentru toate deciziile de care România are nevoie”, a declarat Ponta.

Premierul a dat ca exemplu de măsuri care nu sunt pe placul electoratului nemajorarea salariilor cu mai mult decât a fost în 2012, neplata celor care „s-au trezit” revoluţionari după ce s-a terminat Revoluţia, restructurarea ministerelor şi a companiilor de stat.

„Sunt dispus acum să iau deciziile care nu s-au mai luat din 2004 încoace. Sunt decizii importante de restructurare a ceea ce înseamnă administraţia românească, modul de cheltuire a banilor publici, modul de colectare a banilor. Vor fi destui oameni nemulţumiţi, dar important este dacă luăm deciziile corecte pentru cei mai mulţi dintre români”, a spus Ponta.

Premierul a venit, joi după-amiază, la Târgu Jiu, pentru a participa la o petrecere organizată de USL Gorj, ocazie cu care Ponta urma să le mulţumească celor care l-au susţinut în campania electorală din colegiul 6 din judeţ la Camera Deputaţilor.


 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite