Victor Ponta susţine ideea refacerii stângii, alături de PSD: O să stăm nişte ani şi unii şi alţii în opoziţie până ne vine mintea la cap, până scăpăm de baroni şi de tot felul de hoţomani

0
0

Întrebat într-o emisiune la TVR1, dacă Pro România se va uni cu PSD, Ponta a răspuns: “Probabil că da, dar mai încolo“.

„O să stăm nişte ani şi unii şi alţii în opoziţie până ne vine mintea la cap, până scăpăm de baroni şi de tot felul de hoţomani, până promovăm oameni noi şi atunci da, refacem stânga, că trebuie s-o refacem“, a explicat Ponta.

Liderul Pro România consideră că după votul de la moţiune a fost un moment favorabil pentru o colaborare cu PSD, însă Dăncilă n-a agreat ideea găsirii unui premier comun.

„A fost un moment după moţiune, când le-am spus «Hai să facem o listă, mergem cu ea la Iohannis la consultări, cu 250 de semnături», dar n-a vrut doamna Dăncilă“, a spus Ponta, care a precizat că dacă PSD vine cu altă propunere de premier decât Dăncilă, atunci Pro România o va vota.

Întrebat dacă simte că PSD îi este duşman, Ponta a răspuns: “Sunt câţiva peremişti acolo, care nu ne plac pe noi social-democraţii, dar pleacă şi ei“.

Ponta a spus că se înţelege bine cu parlamentarii PSD, însă nu şi cu conducerea actuală a PSD.

„Dar conducerea se schimbă. Discutăm şi mâine cu cei din PSD. Deocamdată nu vor, dar o să vrea“, a adăugat Victor Ponta.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite