Victor Ponta susţine că „Evenimentul Zilei“ încalcă recomandările raportului MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a criticat, de mai multe ori, ziarul Evenimentul. Zilei FOTO ADEVĂRUL
Victor Ponta a criticat, de mai multe ori, ziarul Evenimentul. Zilei FOTO ADEVĂRUL

Premierul Victor Ponta a transmis vineri presei o scrisoare adresata publicaţiei „Evenimentul Zilei“ în care vorbeşte despre acţiuni ale publicaţiei care „vin in totala contradicţie“ cu recomandările raportului MCV, realizat de Comisia Europeană.

Scrisoarea mentionează existenţa unei campanii sistematice a ziarului de „presiune direct“ asupra justiţiei legată de cazul închiderii OTV şi „o presiune constant“ la adresa CNA.

„Această presiune constă în contestarea mai multor decizii, inclusiv hotărâri judecătoreşti, prin catalogarea lor drept ilegale sau abuzive, în cadrul mai multor articole şi editoriale“, se afirmă în scrisoarea lui Victor Ponta.

Insistând asupra recomandărilor din raportul Comisiei Europene, el afirmă: „ Astfel de campanii sunt contrare recomandărilor explicite pe care cel mai recent raport MCV le face la adresa României. Consolidarea statului de drept şi independenţa justiţiei sunt, aşadar, din aceasta perspectivă, încălcate şi subminate de acţiunea dvs.“

„Consider că, tocmai în spriritul acestor recomandări, este de datoria mea să evidenţiez prin poziţii publice greşeala pe care publicaţia dvs. o comite şi nu voi ezita să o fac nici în continuare, aşa cum recomandă Comisia Europeană. “, susţine premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite