Victor Ponta: „Ştiam subiectul pentru care Victoria Nuland vine la Bucureşti. Este unul confidenţial, discutat şi în CSAT”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Victor Ponta, a declarat duminică seara, la postul Antena 3, că ştia subiectul principal pentru care diplomatul american Victoria Nuland a venit la Bucureşti, acesta fiind discutat şi în cadrul CSAT. Cu toate acestea, prim-ministrul României a declarat că Titus Corlăţean a fost cel mai îndreptăţit să exprime punctul de vedere al Guvernului.

Victor Ponta a spus că subiectul pentru care a venit în România adjunctul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, Victoria Nuland, a fost unul confidenţial, nepublic, cea mai îndreptăţită persoană pentru a-l discuta fiind ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Premierul a precizat că subiectul a fost discutat în cea mai recentă reuniune a Consiliului de Apărare a Ţării (CSAT).

„Este un subiect care ţine de raporturile dintre România şi SUA, dar pe care l-am discutat şi-l vom discuta doar în CSAT, nu pot să dau niciun altfel de indicii”, a declarat premierul român.

„Domnul ministru Corlăţean este de departe cel mai potrivit om, prin cunoştinţele sale diplomatice, să discute şi să exprime punctul de vedere al Guvernului, un punct de vedere construit în relaţia România-SUA. E foarte bine că doamna Nuland a venit la Bucureşti. Aici nu e vorba de un preşedinte, un prim-ministru sau un ministru de Externe, e vorba de noi ca ţara, şi America are şi trebuie să aibă, aşa cum avem şi noi despre America, o atitudine pozitivă. În rest s-a discutat despre subiectele care erau importante”, a mai precizat Victor Ponta.

De asemenea, premierul român a calificat drept „nebunie” iluzia potrivit căreia Victoria Nuland a venit să certe autoritătţile. „Faptul că a venit să certe Guvernul, este o iluzie fanariotă. Poziţia doamnei Nuland a fost apreciativă la nivelul României”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.


Citeşte şi:

Victor Ponta: „Am fost într-o vizită privată în Italia. Victoria Nuland a venit pentru un subiect confidenţial, discutat în CSAT“

Premierul Premierul Victor a oferit prima reacţie după vizita Victoriei Nuland la Bucureşti, în emisunea „Sinteza zilei“, la Antena 3. Premierul a anunţat că a fost plecat, cu familia, în Italia, acolo unde s-a întâlnit cu liderul socialiştilor italieni în vederea congresului Partidului Socialist European  de luna viitoare.

Victoria Nuland: Vrem să vedem o Românie puternică, în care să domnească statul de drept

Subsecretarul de stat Victoria Nuland, aflată într-o vizită oficială la Bucureşti, a discutat mai mult de o oră cu şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Titus Corlăţean. Cei doi oficiali au făcut, sâmbătă dimineaţă, declaraţii comune privind temele dezbătute.

Emisarul SUA: Mesaj ferm, în mănuşă de catifea

Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat american John Kerry, le-a transmis politicienilor români un mesaj echilibrat, dar clar: lăsaţi Justiţia în pace.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite