Victor Ponta, mesaj transmis lui Radu Beligan de ziua actorului: „Vă asigur de toată dragostea mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta i-a adresat un mesaj public actorului Radu Beligan cu ocazia împlinirii vârstei de 96 de ani, în care îl asigură că se bucură de toată dragostea şi aprecierea lui.

„Cei 96 de ani împliniţi astăzi de maestrul Radu Beligan şi cei peste 70 de ani din viaţă dedicaţi carierei artistice au lăsat o amprentă de necontestat în cultura română, dar mai ales în inimile noastre! Radu Beligan este cel care ne-a oferit şi ne oferă în continuare nenumărate momente de bucurie şi mândrie. La mulţi ani, maestre! Vă asigur de toată dragostea şi aprecierea mea!“, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul de lansare a candidaturii la alegerile prezidenţiale a lui Victor Ponta a inclus testimonialele a celor care şi-au manifestat sprijinul pentru premier, printre cei care l-au susţinut pe Ponta în cursa electorală a fost şi  Radu Beligan. „Îl susţin pe Victor Ponta, pentru că ţara aceasta are nevoie de un preşedinte tânăr şi energic!“, a spus Beligan.

Cuvintele marelui actor au  stârnit ulterior reacţii în rândul intelectualilor, după ce scriitorul Andrei Pleşu s-a arătat surprins de opţiunea politică a actorului. Pleşu a publicat, în ziarul „Adevărul“, o scrisoare deschisă adresată lui Beligan, în care îl avertizează că îşi investeşte imaginea „într-o jalnică operaţiune de propagandă“. Deşi Beligan nu a răspuns, reacţia lui Pleşu a generat indignare în rândul artiştilor, care au semnat şi ei o scrisoare de susţinere a lui Beligan. Printre ei s-au numărat actorii Florina Cercel şi Marin Moraru, dar şi soliştii Dida Drăgan, Angela Similea şi Adrian Daminescu.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, într-un sat din Bacău. Acum un an, când a împlinit 95 de ani, Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru.

Radu Beligan a interpretat în cei aproape 80 de ani petrecuţi pe scenă roluri celebre, pentru care a rămas în istoria teatrului, a fost unul dintre discipolii actriţei Lucia Sturdza Bulandra şi ai scriitorului Eugen Ionescu, l-a cunoscut pe Mihail Sebastian... A fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti între anii 1961 – 1969 şi director al Teatrului Naţional Bucureşti între anii 1969 – 1990. De asemenea, Radu Beligan a fost în perioada 1969 - 1989 membru al Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Român (PCR), precum şi deputat al Marii Adunări Naţionale (MAN) între anii 1961 - 1975. În prezent, sala mare de la Teatrul de Comedie, îi poartă numele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite