Victor Ponta, la un an de guvernare: „Nu e momentul să facem un bilanţ pentru că nu ne-am propus să guvernăm numai un an“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei săptămânale a USL, că în acest an de guvernare a reuşit câteva lucruri importante, însă nu este momentul să facă un bilanţ, întrucât şi-a propus să guverneze până în 2016.


„Nu e momentul să facem un bilanţ pentru că nu ne-am propus să guvernăm doar un an. Sper ca această încheiere să fie în 2016“, a afirmat Ponta.

Victor Ponta a mai afirmat că în toamna acestui an proiectul de revizuire a Constituţiei va trebui adoptat şi în Camera Deputaţilor.

"Senatul trebuie să aprobe până la sfârşitul actualei sesiuni, după care în toamnă Camera (Deputaţilor - n.r.), pentru că aşteptăm... E o discuţie pe care am avut-o cu domnul Antonescu şi am mers la Strasbourg cu acest mesaj: vom merge la referendum, la aprobarea finală a revizuirii Constituţiei numai după ce avem un aviz al Comisiei de la Veneţia", a susţinut Ponta.

La rândul său, liberalul Crin Antonescu, a subliniat că guvernul, USL şi majoritatea parlamentară au acţionat unitar şi  consecvent. Liberalul a mai spus că legea referendumului şi legea electorală sunt preocupări prioritare.

"USL după un an de guvernare marchează la capitolul reuşite şi o prestaţie guvernamentală care, indiferent că - aşa cum e normal - poate să fie criticată de opoziţie, de alţi observatori, în esenţă - aşa cum ne arată de altfel şi sondajele - a răspuns aşteptărilor pe care şi le-au pus în noi şi în Guvernul nostru cei care ne-au dat acest vot. Acest lucru a fost posibil tocmai pentru că USL, guvernul ei, majoritatea ei parlamentară, au acţionat unitar şi au acţionat consecvent", a susţinut Antonescu. 

Liderul PNL a mai precizatcă nu există „agende paralele în USL“: „Nu există o agendă şi nişte mize, priorităţi ale Guvernului şi numai ale Guvernului, nu există nişte agende paralele ale partidelor care compun USL. E foarte clar pentru noi toţi, aşa cum a fost de la bun început, că putem să reuşim şi să reuşim pentru România, pentru cei care şi-au pus speranţa în noi şi ne-au dat votul, numai împreună, numai în acţiune coerentă şi numai în acţiune politică hotărâtă, loială şi complementară".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite