Victor Ponta despre discuțiile de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a vorbit în această seară, la întoarcerea de la Bruxelles, despre principalele subiecte discutate la întâlnirea cu președintele Parlamentului European

"Întâlnirile au fost pe trei axe principale privind participarea României şi obligaţiile pe care le avem pe plan european şi pe plan nord-atlantic. Am avut o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în care am abordat cele trei probleme importante pentru perioada următoare.

În primul rând am discutat despre acceptarea noastră în Spaţiul Schengen într-un timp cât mai scurt, îndeplinirea obligaţiilor care revin României, în aşa fel încât raportul din iunie să fie unul favorabil şi în al treilea rând o primă discuţie în ceea ce priveşte rolul Parlamentului European referitoare la mecanismul fiscal şi modul în care România va avea sumele necesare pentru coeziune structurală", a mai declarat Ponta la sosirea de la Bruxelles, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

"Am precizat şi la Bruxelles că intenţia noastră este de a nu modifica în acest an taxele şi impozitele, însă viziunea fiscal-bugetară va fi inclusă în proiectul de buget pe care îl vom prezenta în octombrie. Am preluat un buget din mers", a mai spus premierul.

În ceea ce priveşte relația cu preşedintele Traian Băsescu, Ponta a precizat: "Săptămâna viitoare am stabilit o întâlnire cu preşedintele ţării. Respect prevederile constituţionale pe care le are preşedintele indiferent de cum îl cheamă. Politica externă nu e bine să o discutam pe două voci, ci pe una singură: a României", a spus Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite