Victor Ponta continuă seria atacurilor PSD la adresa Guvernului: Cioloş, un politician mincinos. Să fii tehnocrat este o ruşine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Victor Ponta FOTO Mediafax
Fostul premier Victor Ponta FOTO Mediafax

Fostul premier Victor Ponta l-a făcut mincinos pe premierul Dacian Cioloş în scandalul impozitării veteranilor, arătând că actualul Executiv este o catastrofă.

„Nu ştiu dacă e bine să fie moţiune de cenzură sau nu, de fapt, nu vreau să vă spun. Dar, îmi asum altceva. Acest guvern a pornit cu mari aşteptări şi s-a dovedit a fi o catastrofă. Cioloş, ca un politician mincinos, zice că e din cauza Codului Fiscal, în problema impozitării veteranilor. Acum, să fii tehnocrat, e o jignire.”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la a cincea ameninţare eşuată cu moţiunea de cenzură asupra Guvernului Cioloş. În paralel, greii PSD se întrec în atacuri la adresa Executivului Cioloş.

Raluca Prună, Victor Grigorescu, Cristian Ghinea şi Achim Irimescu, miniştrii cu adevărat tehnocraţi din Guvern, împreună cu premierul Dacian Cioloş, au început să copmbată atacurile PSD. Tonul răzvrătirii l-a dat, surprinzător, chiar premierul Cioloş, politician ce preferă consensul în locul disputei.„Chiar nu am nevoie de domnul Dragnea ca să ştiu ce înseamnă respectul pentru veterani. Aşa cum s-au obişnuit unii, să mineze terenul prin modul în care au planificat sau nu au planificat anumite lucruri în anii trecuţi şi să le pună acum pe umerii tehnocraţilor pentru că e foarte simplu în an electoral. Nu o să mai accept lucruri de genul acesta“, a spus premierul Cioloş, după ce a fost acuzat de Liviu Dragnea că i-a obligat pe veteranii de război să plătească impozit, deşi erau scuitiţi de Codul Fiscal.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, i-a transmis fostului premier Victor Ponta că îl dă în judecată pentru calomnie, asta după ce i-a reamintit că a devenit avocat pe baza un doctorat plagiat. „Un tip pe nume VV Ponta mă face stalinistă. Din nou, a suta oară. Mai bate câmpii şi cum că aş fi membru ISIS. Am predat filosofie politică, nu voi zăbovi: l-aş fi pus să repete anul. Pentru delir ideologic. Suntem însă în alt joc şi el e (încă) în politica mare. Îl anunţ public – ca avocat intrat pe bune în profesie – că pentru toate calomniile îl voi invita de azi înainte să probeze în instanţă astfel de afirmaţii. Poate îşi ia un avocat neintrat pe uşa din dos în barou, că argumentele formulate de unul singur nu conving oameni raţionali, care au silogismul acasă şi care cunosc rigorile legii“,  a scris Raluca Prună pe Facebook.

Reacţia ministrului Justiţiei a venit după ce fostul premier Victor Ponta a scris, tot pe Facebook, că într-un „Memorial al Crimelor Securităţii şi Stalinismului (plus Băsismului) în România“ ar putea exista încăperi denumite "Monica Macovei" şi "Raluca Prună".

Dintre toţi miniştrii Guvernului Cioloş, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, are un statut special: este atacat constant de tandemul Ponta-Ghiţă. Oficial, cei doi îl critică pe Ghinea pentru slaba absorbţie a fondurilor europene. Însă, adevăratul motiv este altul: Ghinea a făcut public un document care arată că firmele controlate de Ghiţă au avut contracte cu statul în timpul guvenării Ponta în valoare de 607 milioane lei. Conflictul dintre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe de-o parte, şi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, de cealaltă parte, a ajuns până în faza intervenţiei comisarului european Corina Creţu, ajunsă al Bruxelles tot pe filiera PSD.

Un alt ministru tăcut, Achim Irimescu, de la Agricultură, a început să vorbească, după ce predecesorul său, Daniel Constantin, prieten cu Victor Ponta, l-a acuzat că i-a lăsat pe fermieri fără bani europeni. „Dl. Constantin s-a făcut remarcat prin dezangajări şi corecţii în suma de 1,8 miliarde euro şi întârzierea cu 7 luni a plaţilor directe. Pe undeva, eu îl înţeleg... Cum să nu mistifici realitatea, când adevarul este atât de dezastruos? Ieşirile în presă prin care face astfel de afirmaţii sunt probabil rezultatul frustrărilor sale pentru faptul că Ministerul, condus acum bine, are rezultate notabile, la care dl. Constantin nici nu putea spera vreodată. Din nefericire pentru dânsul cifrele adevărate sunt uşor de verificat şi îl contrazic în totalitate“, a scris Irimescu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite