Beneficiile accesului la Schengen pe cale aeriană. Negrescu: Șansele aderării au crescut

0
Publicat:

Europarlamentarul Victor Negrescu a afirmat că șansele ca statul român să intre în spațiul Schengen, cel puțin pe cale aeriană, au crescut după ce Austria a acceptat eliminarea controalelor pentru zborurile din România și Bulgaria.

Europarlamentarul Victor Negrescu, despre aderarea României la Schengen. Foto: Facebook
Europarlamentarul Victor Negrescu, despre aderarea României la Schengen. Foto: Facebook

Aderarea României la spațiul Schengen pe cale aeriană reprezintă un avantaj pentru țara noastră și o primă etapă în procesul de aderare completă la zona de liberă circulație”, a transmis europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Austria a acceptat eliminarea controalelor pentru zborurile din România, ceea ce potrivit lui Victor Negrescu este „schimbarea pe care mulți o considerau imposibilă după dezastrul înregistrat acum un an”.

Accesul la spațiul Schengen pe cale aeriană aduce trei beneficii importante pentru România:

- „cetățenii români vor circula mai ușor în alte state din spațiul Schengen, câștigând un drept pe care îl meritau. Acest lucru înseamnă că românii din diaspora se pot întoarce mai ușor acasă pe cale aeriană beneficiind de numeroasele aeroporturi existente în România, aflate multe dintre ele în proces de extindere și modernizare.

- România va putea transporta mai ușor în zona Schengen produse de maximă necesitate folosind transportul aerian. Acest lucru se aplică la transportul de medicamente, transportul în regim de urgență, transportul unor echipamente tehnice sensibile, transportul coletelor sau transportul logistic cu componentă civil-militară.

- țara noastră va deveni mai atractivă pentru investiții, investitorii străini și turiști. Aceștia vor putea să călătorească mai rapid și vor putea conecta mai bine filialele lor din România cu cele din alte state din spațiul Schengen.”

Schimbarea opiniei Austriei

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că „s-a spart gheața”, iar Austria și-a „flexibilizat” opinia privind spațiul Schengen.

Ministrul Gerhard Karner este pregătit să relaxeze dreptul de veto al Austriei asupra României și Bulgariei în ceea ce privește traficul aerian. Controalele la frontieră ar putea fi astfel ridicate, după ce partenerii austrieci au fost convinși privind argumentele României.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite