Vasile Blaga, despre raportul MCV: „Va fi un raport rău. Ne vom îndepărta de intrarea în Schengen”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că raportul MCV care urmează să fie publicat miercuri, de Comisia Europeană va fi unul „rău” şi va îndepărta România din nou de intrarea în Spaţiul Schengen. Democrat-liberalul îşi bazează opinia pe abuzurile de vara trecută comise de USL şi pe recenta modificare a statutului parlamentarilor.

„Va fi un raport rău, pentru care vor suferi toţi românii, pentru că ne vom îndepărta din nou de intrarea în Schengen", consideră Blaga. „Va fi unul dintre cele mai aspre, cele mai dure rapoarte din ultimii ani, pentru că din păcate sunt şi motive în acest sens. Să ne gândim la tot ce s-a întâmplat în vara fierbinte a anului trecut, în lunile iulie şi august, atacurile continue la adresa statului de drept, acţiunile antieuropene ale multora dintre liderii Opoziţiei de atunci, ai Puterii de astăzi şi desigur, lucrurile astea se vor reflecta în MCV”, arată preşedintele democrat-liberalilor.

Blaga afirmă că Parlamentul s-a opus ridicării imunităţii unor miniştri şi a unor parlamentari, amintind de cazurile lui Mircea Diaconu, Ion Stan, Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre. „Ca să punem capac peste toate, nu am avut ce face în Parlament şi am mai modificat şi Statutul Parlamentarilor. Şi noi, PDL-ul, am spus de atunci că nu credem că trebuie să acţionăm în vreun fel în ideea întăririi acestei imunităţi, pentru că vom avea două probleme: în primul rând cu românii, care vor vedea că din nou parlamentarii sunt trataţi altfel, că oricum sunt trataţi altfel decât restul populaţiei, gândiţi-vă numai la cazul Voiculescu din ultimele zile, dar pe de altă parte, Puterea actuală a reuşit din păcate să transforme după caz plenul unei Camere sau al Biroului (Permanent), dacă nu este în sesiune Parlamentul, să-l transforme într-un fel de instanţă de judecată, adică să ne dăm noi cu părerea dacă sunt suficiente sau nu probele procurorului. Lucrurile astea se vor reflecta în raport", a mai declarat Vasile Blaga, miercuri, la RFI.

Preşedintele PDL e de părere că cele 11 cerinţe ale Comisiei Europene pentru Guvernul Ponta nu au fost îndeplinite: „Cerinţele către domnul Ponta, pe care-l văd de ieri şi de astăzi încercând un pic să arate că el nu are nici o vină faţă de modul în care va arăta acest raport... Se referă la cele 11 puncte. Aici am mai multe observaţii. În primul rând, Avocatul Poporului cum a fost ales de Parlament. Noi am avut o propunere, putea Parlamentul să aibă o singură propunere. Au mers pe varianta: avem 70% din Parlament, facem ce vrem! Deci nu a respectat cerinţa domnului Barroso şi a Comisiei Europene".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite