Vanghelie, despre turul al II-lea al prezidenţialelor din 2009: Voturile s-au falsificat. Ponta a fost angajatul lui Dorin Cocoş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie, fost primar social-democrat. FOTO Arhivă Adevărul
Marian Vanghelie, fost primar social-democrat. FOTO Arhivă Adevărul

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a vorbit, într-o intervenţie la TVR, despre noaptea alegerilor din turul al II-lea al prezidenţialelor din 2009. Acesta a susţinut că alegerile au fost „falsificate“, iar despre Victor Ponta că, după ce fusese angajatul lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, acum era în echipa lui Mircea Geoană.

„Ştiam că va fi dezastru în diaspora, că acolo erau aranjamente. Cel puţin la Paris nu aveam niciun reprezentant de secţie de votare. S-a făcut în aşa fel încât la închiderea urnelor se vedea un scor, iar dacă diferenţa era mare de 5 procente, dar se ştia că nu va fi aşa mare, aveau o problemă, nu puteau să rezolve din voturile cu diaspora. Noi am câştigat în România, dar în Diaspora. (...) Vă spun că este aşa cum vă spun eu. Nici nu mai aveau importanţă voturile care erau, voturile s-au fasificat ca să se depăşească pentru a câştiga alegerile. (...) E foarte greu de spus cine a ochestrat această maşinărie: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Viorel Hrebrenciuc, toţi informam pe atunci. (...) Victor Ponta a fost angajatul lui Dorin Cocoş. Lua nişte bani figurat pentru că se ocupa de problemele juridice ale acestuia. Cât de cinstit poţi să mai fi dacă iei 10 mii de euro dintr-o parte”, a spus Marian Vanghelie, citat de stiripesurse.ro

De asemenea, fostul edil de la Sectorul 5 a precizat că Geoană a greşit când a ales să meargă acasă la Sorin Ovidiu Vântu. „Domnul Geoană în ultimul moment a greşit. Cred că s-a dus considerând că Vântu îl va ajuta la ultima. Şi cred că domnul Vântu, care e închis degeaba, a încercat să joace la două capete. Puţin şi cu Sistemul, pentru că era în Sistem şi în reţea, iar apoi Sistemul l-a luat şi i-a zis: te-ai jucat un pic cu noi, te luam şi apoi ca să te joci toată viaţa cu noi”, a completat Vanghelie. 

Fostul primr social-democrat a vorbit şi de încercarea încheierii unei înţelegeri între Băsescu şi Geoană. Traian Băsescu a încercat o negociere să facă cu Mircea Geoană să rămânem ca alianţă pentru ca Băsescu să ia alegerile acum şi Geoană după. Să rămână o continuitate. Nu se putea la noi în partid aşa ceva. Eu aşa o simţeam. Nu am fost la nicio negociere de partid. Negocierile cu Traian Băsescu erau în felul următor. Îl chema pe Ilie Sârbu, care îi transmitea lui Geoană, era o tatonare aşa mai mult. Era imposibil de pierdut aceaste alegeri, dar am greşit“, a conchis Vanghelie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite