USR-PLUS nu-l iartă pe Cîţu. Dragoş Tudorache: Premierul are nişte explicaţii de dat legate de fapta penală din SUA. Da, este o faptă penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Tudorache susţine că Florin Cîţu trebuie să vină cu explicaţii despre trecutul său. FOTO Mediafax
Dragoş Tudorache susţine că Florin Cîţu trebuie să vină cu explicaţii despre trecutul său. FOTO Mediafax

Eurodeputatul Dragoş Tudorache, unul dintre liderii USR-PLUS, a declarat că aşteaptă ca premierul Florin Cîţu să vină cu explicaţii suplimentare în Coaliţie despre momentul de acum două decenii, când a stat în închisoare pentru că a fost prins când conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Aici nu e o chestiune dacă pentru USR-PLUS este un subiect sau nu, eu cred că este un subiect pentru noi toţi, pentru că domnul Cîţu este premierul României şi din acea poziţie, trecutul domniei sale ar fi trebuit să fie cât se poate de asumat şi de clar”, a declarat eurodeputatul Dragoş Tudorache, într-o intervenţie la RFI. 

Liderul USR-PLUS a subliniat că partidul pe care îl reprezintă îl aşteaptă pe premier cu nişte explicaţii despre acest lucru ascuns până acum: „Nu vorbesc aici de o chestiune de legalitate. Fapta aceea, care este o faptă penală în SUA, subliniez, este o faptă penală minoră, dar este o faptă penală, acea faptă este reabilitată de mult timp. Au trecut 20 de ani de atunci, după orice lege şi cea americană şi cea română, este o faptă reabilitată. Deci legal, juridic, putem pune subiectul deoparte, însă moral şi politic era ca acest fapt să fie cunoscut, să fie ştiut, să fie pus pe masă de la bun început, atunci când îţi asumi o astfel de responsabilitate publică, politică şi eu cred că premierul Cîţu are nişte explicaţii de dat cu privire la acest fapt, altele decât cele pe care le-a dat până acum”, a completat Dragoş Tudorache.

Citeşte şi:

Război total în PNL. Ce acuzaţii îşi aduc cele două tabere şi cât de eficient a fost scutul făcut în jurul lui Cîţu

Ludovic Orban pune tunurile pe Cîţu: Trebuia să facă el publice informaţiile. E o formă penibilă să mă facă pe mine vinovat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite