USR PLUS îl îndeamnă pe preşedintele României „să nu tragă de timp şi să medieze politic această criză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna, Dacian Ciolos si Ambrozie-Irineu Darau FOTO Inquam Photos / George Calin
Dan Barna, Dacian Ciolos si Ambrozie-Irineu Darau FOTO Inquam Photos / George Calin

USR PLUS îi cere preşedintelui să medieze politic criza guvernamentală, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură şi organizarea rapidă a consultărilor şi desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate, adăugând că noua propunere de premier nu poate să fie Florin Cîţu.

„Biroul Naţional al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a permis acţiunile pripite, haotice şi prost concepute ale fostului premier Florin Cîţu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbeşte să organizeze consultări cu partidele”, transmite USR PLUS, conform unui comunicat de presă. 

Reprezentanţii formaţiunii sunt de părere că „este evident că organizarea rapidă a consultărilor şi desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîţu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcţional”, susţine USR PLUS. 

„USR PLUS îl îndeamnă pe preşedintele României să nu tragă de timp şi să medieze politic această criză”, mai transmit reprezentanţii partidului, conform sursei citate. 

Guvernul Cîţu a căzut în urma moţiunii de cenzură de marţi, unde PSD, AUR şi USR au votat cot la cot pentru demiterea Executivului. Ludovic Orban a fost prezent, însă nu a votat.

După căderea Guvernului Cîţu prin moţiune de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vor avea loc consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare„entru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină la consultări”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite