UPDATE Valeriu Stoica: Mişcarea Populară este o "simplă tatonare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Stoica
Valeriu Stoica

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, înaintea şedinţei săptămânale a liderilor partidului, că va propune începerea demersului de constituire a Mişcării Populare.

UPDATE 13.34 Valeriu Stoica: "Strategia electorală pentru anul 2012 este desigur în atenţia conducerii PDL. Este firesc ca în acest context să fie evaluată şi posibilitatea unei formule de mobilizare a tuturor votanţilor de centru-dreapta. În măsura în care această formulă se va numi Mişcarea Populară, este deocamdată o simplă ipoteză. Tot o simplă ipoteză sunt şi propunerile făcute în legătură cu componenţa unei asemenea Mişcări Populare".

Din Mişcare Populară ar trebui să facă parte grupări politice, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, grupări sindicale, dacă vor dori, dar şi persoane fizice, crede Frunzăverde. "Este un sistem pe care a fost construit de exemplu şi Partidul Popular European, dar nu numai PPE, în care şi persoane fizice care nu doresc să fie înregimentate într-un partid politic, grupare politică, pot să participe", a spus Frunzăverde.

Udrea: Nu cred într-un proiect electoral

Întrebată dacă proiectul e viabil, vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a răspuns, luni, că depinde ce înseamnă Mişcare Populară.

"Trebuie văzut exact la ce se referă, ce fel de proiect este acesta, dacă e un proiect care să adune sub o umbrelă numită Mişcarea Populară pe toţi aceia care au demonstrat până acum şi vor să se implice în modernizarea cu adevărat a statului, atunci poate fi un proiect viabil. Dacă e unul doar electoral, nu cred", a spus ea.

Baconschi e curios

Prim vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, a spus că este interesat de subiectul Mişcării Populare.

"Sunt şi eu interesat să vedem care este lista aliaţilor obiectivi sau posibili ai PDL în acest efort de coagulare a forţelor de centru-dreapta. Trebuie făcută o analiză completă mai ales a forţelor civice, (...) trebuie să fie un dialog cu mediul academic, mediul corporatist, cu bisericile, cu ansamblul societăţii civile", a spus el.

image

Întrebat dacă din Mişcarea Populară ar putea face parte şi partidul lui Dan Diaconescu sau George Becali, Baconschi a spus: "Nu s-a discutat formal, oficial cu aceste partide foste sau în formare, dar dialogul trebuie menţinut cu toată lumea. Din punctul meu de vedere, trebuie să ne concentrăm pe dialogul cu societatea românească".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, că, în opinia sa, trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe, menţionând că de aceea a şi rugat-o pe fiica sa să înregistreze la OSIM această denumire. El nu a dorit să facă mai multe precizări privind momentul realizării unei eventuale alianţe sau despre componenţa acesteia. Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM, o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite