UPDATE Premierul îl va propune pe Robert Cazanciuc pentru Ministerul Justiţiei. Traian Băsescu agreează ideea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia, plenul CSM luând act de demisia lui din funcţia de procuror.

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, Decretul prin care  Robert-Marius Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie 2013.

UPDATE „Am participat la şedinţa CSM. Am rugat să se regăsească cererea de demisie din registratură a domnului Cazanciuc. Aceasta va fi propunerea pe care o voi face preşedintelui“, a declarat Ponta. Întrebat de ce îl va propune pe Robert Cazanciuc, premierul a răspuns că este magistrat şi pentru că a dorit să existe o stare de stabilitate la minister.

Ponta a mai precizat că astăzi dimineaţă l-a sunat pe preşedintele Traian Băsescu care a fost de acord cu propunerea. „Nu a avut niciun fel de obiecţie“, a mai spus premierul.

UPDATE  Cazanciuc şi-a dat demisia din magistratură pentru a putea ocupa funcţia de ministru al Justiţiei. Demisie a fost aprobată de CSM.


Robert Cazanciuc FOTO Mediafax

Robert Cazanciuc FOTO Mediafax

UPDATE Robert Cazanciuc a declarat pentru site-ul lumeajustiţiei.ro că a acceptat propunerea.

Robert Cazanciuc, actualul secretar general al MAE, este luat în calcul pentru a prelua funcţia de ministru al Justiţiei, deţinuţă în prezent, interimar, de premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse oficiale, Cazanciuc ar putea fi nominalizat de premier pentru acest post.

Prima opţiune la ministerul Justiţiei ar fi fost actualul preşedinte al ANI, Horia Georgescu, însă liberalii s-ar fi opus vehement numirii sale, scrie Hotnews.

Cine este Robert Cazanciuc

În prezent, Robert Cazanciuc este secretar general al MAE.
 
Cazanciuc a fost, din 1995 până în 1998 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, iar din 1998 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media. Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public din România.

UPDATE Premierul Victor Ponta a ajuns la CSM. Acesta nu a făcut nicio declaraţie.


Consiliul Superior al Magistraturii a decis, miercuri, să devanseze pentru data de 10 mai termenul privind avizul consultativ pentru numirea procurorilor-şefi.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că instituţia a primit şi înregistrat documentele transmise de ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, pentru candidaţii propuşi în funcţiile de conducere de la DNA, DIICOT şi Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectiv CV-uri acestora, proiectele de management, declaraţiile pe proprie răspundere şi cele de interese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite