Lăzăroiu: „România putea fi făcută «ţăndări»dacă Băsescu şi Ponta nu încheiau pactul de coabitare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine
Imagine

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, pentru Hotnews, că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Victor Ponta nu încheiau pactul de coabitare s-ar fi creat premisele pentru o nouă suspendare, iar  „România ar fi fost făcută ţăndări“.


„Fără acordul de coabitare între preşedinte şi premier, România era făcută în acest moment. Avem evenimentele de astă vară. Nu vorbim despre ce s-ar fi întâmplat dacă. Deci o putere majoritară care şi-a împărţit deja funcţiile: Ponta-premier, Antonescu-preşedinte. Deci care spunea: am luat premierul, urmează să luăm şi preşedintele. Probabil ar fi fost o nouă suspendare imediat după alegeri şi totul era şters de pe faţă pământului“, a precizat Lăzăroiu.

Acesta a mai afirmat că într-o ţară civilizată nu ar fi fost nevoie de un acord de coabitare, pentru că, în timp, acestea pot deveni o obişnuiţă. „Dar, la noi, se pare că au funcţionat foarte greu. Şi atunci a fost nevoie de acest acord de coabitare. Sau preşedintele putea să demisioneze din funcţie şi să vină un preşedinte care să fie de aceeaşi culoare cu USL, foarte probabil, Crin Antonescu, şi atunci nu mai era nevoie de coabitare.

Întrebat ce a câştigat România din această coabitare, Lăzăroiu a răspuns: „Dacă vreţi să răspundeţi la această întrebare, răspundeţi ce ar fi pierdut România dacă Traian Băsescu era demis în vară la referendum“.  

Lăzăroiu a făcut şi o trece în revistă a situaţiilor care ar fi putut fi generate dacă Antonescu era numit preşedinte ca urmare a suspendării lui Traian Băsescu.

1.Decapitarea generalilor putea trece foarte uşor dacă nu ieşea preşedintele Traian Băsescu pentru a atrage atenţia acestui lucru. Dacă era Crin Antonescu la Cotroceni, anul acesta era decapitată Armata română.

2.Venea ministrul Justiţiie din partea Antenei 3 şi spunea: „Procurorii sunt aceştia“. Antonescu semna decizia finală şi aveam procurorii lui Voiculescu.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite