UPDATE Pactul de coabitare a fost reevaluat, dar fără nicio concluzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Pontam al[turi de pre;edintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Pontam al[turi de pre;edintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Reprezentanţii preşedintelui Traian Băsescu şi cei ai premierului Victor Ponta s-au întâlnit miercuri să discute despre pactul de coabitare semnat între cei doi lideri, după o primă încercare amânată ieri.

UPDATE: Discuţiile între delegaţiile palatelor a început la ora 11.30 şi s-au încheiat la ora 14.00. Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, au discutat cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc. Potrivit unor surse politice, vor urma şi alte înâlniri înainte de de a trage linie privind soarta pactului de coabitare.

Discuţiile dintre reprezentanţii celor două instituţii au început, miercuri, în jurul orei 11.30, la o vilă de protocol din Capitală, au declarat sursele politice.

Mi s-a părut rezonabil să întind o mână nu lor, ci României. Deci amândoi sunt ca doi bebeluşi din punct de vedere a înţelegerii funcţionării instituţiilor statului democratic. Dar a fost o soluţie, singura care l-a făcut frecventabil numai pe cel care a semnat. Crin Antonescu este încă profund nefrecventabil, cum ar fi rămas şi Victor Ponta, dacă nu semna acest acord de cooperare”, a explicat, preşedintele marţi seara.

Şeful statului a ameninţat încă o dată cu denunţarea protocolului, aşa cum a făcut-o şi în urmă cu zece zile, într-o emisiune televizată.

„Nu pot să stau în remorca unui mitoman cum e Victor Ponta şi să fim amândoi etichetaţi la fel. Omul ăsta zâmbeşte, râde, e un Oprescu de mai proastă calitate”, a afirmat şeful statului.

În opinia lui Traian Băsescu, Victor Ponta şi ministrul Justiţiei au încălcat grav independenţa justiţiei prin implicarea în schimbările de la DNA. Preşedintele îl mai acuză pe premier că nu a venit la consultări, înaintea unor vizite externe, aşa cum pevede pactul de coabitare.

„Ponta a ţinut să se ducă în Azerbaiidjan, rezultatul a fost extraordinar: am pierdut Nabucco. A ţinut să se ducă în Kazahstan, rezultatul a fost extraordinar: am cedat circa 400 de milioane de dolari din datoria Rompetrol faţă de România. Domnul Ponta vizita Arcul de Triumf şi am obţinut o extraordinară susţinere pe Schengen!”, a afirmat şeful statului.

În replică, premierul a ironizat ameninţările preşedintelui: „I-a murit curajul, a zis ceva dimineaţă şi până seara...nu mai e nici preşedintele curajos, cum era pe vremuri, acum zice ceva la televizor şi după aia gata, pleacă acasă”.

Pe de altă parte, Crin Antonescu nu crede în acest acorde de colaborare instituţională şi face apel la cei doi semnatari să termine cu pactul.

„Băsescu, Ponta, terminaţi cu acest pact. Nu avem istorie, nu avem nimic, avem acest pact de coabitare. Sunt revoltat din cauza acestui circ care nu mai conteneşte. Pactul nu există. Este un pretext pentru acest circ. Şansa României este să dea legi bune. În măsura în care vorbim de acest pact, da, este un circ cu toţi care iau parte.


Pe aceeaşi temă:

Antonescu: Pactul nu există. Este un pretext pentru acest circ. Băsescu, Ponta, terminaţi cu acest pact!

Antonescu: Discuţia pe pactul de coabitare e un caraghioslâc

VIDEO Băsescu: Ponta şi Antonescu sunt ca doi bebeluşi. Nu voi ezita să-mi retrag semnătura de pe un acord care a rămas gol



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite