UPDATE Liberalii discută azi sondajul privind prezidenţiabilul PNL. Antonescu refuză să participe la şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Klaus Iohannis FOTO Adevărul
Crin Antonescu şi Klaus Iohannis FOTO Adevărul

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a convocat astăzi o şedinţă informală a partidului,  pentru a discuta rezultatul sondajului pe baza căruia Delegaţia Permanentă a partidului va stabili, luni, prezidenţiabilul. Crin Antonescu a refuzat să participe.

Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică, la postul B1 TV, că refuză să participe la şedinţa convocată de Iohannis şi a criticat modalitatea de alegere a prezidenţiabilului, respectiv pe baza rezultatelor de la sondaje.

„Nu e vorba de o şedinţă în sensul formal, ci de întâlnirea a câţiva lideri de partid, în orice caz, cu mine şi Iohannis, la care să se prezinte rezultatul sondajului comandat de preşedinţia partidului. În legătură cu acest sondaj m-am prezentat cu o săptămână înainte şi ,dacă iniţial discutam despre o analiză sociologică mai amplă care să deschisă un câmp de analiză ceva mai larg, am discutat diferite formule de întrebări, a căzut acea variantă, pentru că s-a spus că nu există timp. Din acel moment, le-am spus că pentru un sondaj de moment nu mai trebuie să pierdem timpul, eventual banii. Le-am spus să votăm direct în Delegaţia. S-a luat decizia să se comande sondajul, nu ştiu sigur nici dacă e telefon. Nu am de ce să particip la discuţii, a fost un sondaj făcut fără participarea mea“,a  explicat Antonescu.

De asemenea, el a declarat că preferă un vot deschis în Delegaţia Permanentă, care să fie asumat de membrii forului.

„Nu contest vreun sondaj. Mâine, aceste sondaje sau ce s-a făcut vor fi prezentate. De asemenea, nu am convocat nicio altă întâlnire. În toată această perioadă nu am discutat cu niciun preşedinte de organizaţie, niciun parlamentar. Nu doresc mâine decât un vot asumat: nominal, deschis, secret, cum vor dumnealor. Tot ce vreau e o decizie asumată, nu o disipare a responsabilităţii politice pe o decizie extrem de importantă“, a mai spus Antonescu.

În ce priveşte atragerea mai multor foşti membri PMP în PNL, Antonescu a declarat că nu este de acord cu „susţinerea lui Băsescu“.

Întrebat ce mesaj le transmite colegilor săi de partid, în perspectiva şedinţei de luni, Antonescu i-a îndemnat să se prezinte.

„Să vină cu toţii, cei care sunt transportabili, care pot, fizic, să ajungă la şedinţă şi să ia decizia pe care o consideră cea mai potrivită. Eu nu am niciun resentiment faţă de cineva care crede că Iohannis e mai potrivit. Tot ce vreau e ca decizia să fie asumată bărbăteşte“, a conchis senatorul liberal.

Delegaţia Permanentă a PNL urmează să voteze, luni, numele celui care reprezenta liberalii în competiţia cu PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului, pe baza cercetărilor sociologice care i-au măsurat pe Klaus Iohannis şi Crin Antonescu. Surse politice au declarat că măsurătorile îl indică drept câştigător pe Iohannis, cu 70 de procente.

Material în curs de actualizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite