Ungureanu despre „transferul surpriză” al premierului: „ Singurul loc de muncă produs de Ponta va dura până duminică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce „transferul surpriză” a generat o adevărată bursă a zvonurilor, aşa cum a remarcat şi premierul în intervenţia sa de luni, Traian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al ARD, a criticat cel mai nou membru al echipei lui Victor Ponta, spunând că Cristian Bota a primit un loc de muncă pentru o săptămână.

„Victor Ponta îşi ia peste picior propriul guvern. Aşa cum ştiţi, actualul Guvern mai are o săptămână de viaţă până la alegerile de duminică. Şi ce îi trece prin cap lui Victor Ponta? O numire surpriză în fostul Guvern de peste o săptămână. (...) Victor Ponta a numit un tânăr pe care l-a remarcat pentru o campanie pe tema posturilor publice. Concluzia: aşa încurajează Victor Ponta tineri care fac ceva”, a afirmat Ungureanu în conferinţa de presă de luni.

Democrat-liberalul a spus că după alegerile parlamentare din 9 decembrie „vin adevăraţii uselişti, valorile neamului unu şi unu: Dragnea, Fenechiu, Andronescu cu tot cu dosare penale şi în cazul doamnei Andronescu cu careuri de plagiat. (...) Singurul loc de muncă produs de Victor Ponta va dura până duminică. Dacă luni vom avea un guvern USL, va urma Oltchim la închidere”, a mai precizat Ungureanu.

Anunţul unui transfer „surpriză” în echipa guvernamentală a fost făcut duminică de premierul Victor Ponta pe blogul personal.

„Românii trebuie să afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis să vă spun încă de astăzi că săptamâna viitoare pregătim un «transfer surpriză». De mâine ni se va alătura, la nivelul echipei din Guvern, o persoană care, sunt convins, va atrage atenţia multora dintre voi", era postarea pe blogul personal al lui Victor Ponta, prin care anunţa viitoarea cooptare a lui Botan în echipa guvernamentală.

Noua adiţie a echipei Ponta este Cristian Botan, un tânăr doctorand care a conceput un site de recrutare în administraţie.

„Primul punct pe care l-am discutat cu primul-ministru a fost despre instituţionalizarea site-ului pe care l-am lansat deja, în sensul ca instituţiile să fie obligate într-un viitor, sperăm noi, foarte apropiat să publice din proprie iniţiativă posturile pe care le au disponibile pe platforma respectivă. Ne limităm în clipa de faţă la instituţii din administraţia publică centrală şi locală şi, concret, la funcţii publice. Sperăm ca într-un viitor, iarăşi, foarte apropiat publicjob.ro, sau cum se va numi el sub forma patronată de Guvern, să includă toate funcţiile bugetate din fondurile centrale sau locale”, a spus Botan la prima sa conferinţă de presă, susţinută luni.

După alegerile parlamentare din 9 decembrie, noul Parlament va valida o nouă echipă guvernamentală condusă de premierul desemnat de preşedintele Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite