Transferul surpriză al lui Ponta: Cristian Botan a fost cooptat în echipa guvernamentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat care este numele surpriză al celui care va fi cooptat în echipa guvernamentală. Este vorba despre Cristian Botan, tânărul doctorand care a conceput un site de recrutare în administraţie.

"Cristian Botan nu doar că a pus degetul pe una din rănile sistemului, dar a pus la punct şi o soluţie menită să contribuie la vindecarea sa: o platformă online care aduce transparenţa în acest domeniu! Am anunţat pe blog, ieri, această numire, fără să am cea mai mica intenţie de a politiza în vreun fel demersul. Am văzut prin presă că deja s-a format şi o bursă a zvonurilor, dar şi intervenţii politice destul de inoportune. Personal, intenţionam ca acest anunţ să fie îndreptat pentru lumea online, cea din care a venit Cristian şi căreia i se adresează! Către tinerii care, la fel ca şi Cristian, vor să producă o schimbare în realităţile sistemului românesc", susţine Ponta.

După ce a avut loc prezentarea oficială, Criatian Botan a avut şi o primă conferinţă de presă la Guvern. "Primul punct pe care l-am discutat cu primul-ministru a fost despre instituţionalizarea site-ului pe care l-am lansat deja, în sensul ca instituţiile să fie obligate într-un viitor, sperăm noi, foarte apropiat să publice din proprie iniţiativă posturile pe care le au disponibile pe platforma respectivă. Ne limităm în clipa de faţă la instituţii din administraţia publică centrală şi locală şi, concret, la funcţii publice. Sperăm ca într-un viitor, iarăşi, foarte apropiat publicjob.ro, sau cum se va numi el sub forma patronată de Guvern, să includă toate funcţiile bugetate din fondurile centrale sau locale", a spus Botan.

Premierul afirmă că a ales un mod mai atipic de a-l anunţa pentru că, în România lui 2012, normalitatea are nevoie de ceva senzaţional pentru a fi băgată în seamă. Victor Ponta a anunţat pe blogul personal că vom avea parte de "un trasfer surpriză".

"Referitor la scrisoarea lui Cristian Botan, atunci când am citit-o am şi spus, automat, «OK, hai să facem ceva cu proiectul publicjob.ro, să ţinem cont de ce a făcut el acolo». Ne-am întâlnit şi am convenit să dezvoltăm ceea ce el a reuşit să facă la nivel de efort individual, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să vorbim despre un efort instituţional care să aducă un plus de transparenţă în angajările din sistemul public. Vom începe această colaborare şi, sunt convins, vom reuşi în ceea ce ne propunem! Pentru început, vom prelua site-ul său ca pagină oficială de anunţuri privind posturile publice. Ulterior, vom veni cu o dezvoltare interesantă şi pe zona legislativă. Iar Cristian Botan, tânărul despre care v-am vorbit, va face parte din echipa care va avea aceasta misiune! Aşa cum v-am spus, sunt convins că va atrage atenţia şi vă va inspira pe mulţi dintre voi", mai spune Ponta.

"Românii trebuie să afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis să vă spun încă de astăzi că săptamâna viitoare pregătim un «transfer surpriză». De mâine ni se va alătura, la nivelul echipei din Guvern, o persoană care, sunt convins, va atrage atenţia multora dintre voi", era postarea pe blogul personal al lui Victor Ponta, prin care anunţa viitoarea cooptare a lui Botan în echipa guvernamentală.

Cine este Cristian Botan, omul cooptat de Ponta în Guvern

Cristian Botan este un tânăr de 25 de ani, doctorand al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). În luna martie a acestui an a lansat o primă variantă a siteului care oferă informaţii despre situaţia posturilor publice din România.

Întreaga platformă l-a costat pe Botan maxim 500 de euro, după cum chiar acesta preciza la momentul lansării.

Tânărul doctorand şi-a susţinut ideea şi a trimis o scrisoare deschisă la Guvern, cu destinatar premierul Victor Ponta. Scrisoarea lui  Botan nu a rămas fără ecou iar premierul a decis să îl coopteze în echipa guvernamentală.

Iată siteul construit de Cristian Botan, care i-a adus "transferul" în echipa guvernamentală.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie accesaţi harta interactivă ce-i prezintă pe aspiranţii la fotoliile de parlamentari.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite