Un lider PNL cere demisia lui Firea și Budăi. Romașcanu: Doamna Firea nu are nicio treabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Theodor Stolojan a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi ar trebuie să demisioneze din funcție în urma scandalului de la azilele din Ilfov. În replică, social democratul Lucian Romașcanu susține că firea nu este implicată.

Stolojan cere demisia Gabrielei Firea și lui Marius Budăi FOTO: Mediafax
Stolojan cere demisia Gabrielei Firea și lui Marius Budăi FOTO: Mediafax

Chestionat cine ar trebui să își asume răspunderea politică pentru descoperirile din azilele groazei, Theodor Stolojan a punctat că nu actualul premier: „Abia l-am instalat în funcție”.

„Dar există miniștri care sunt de mult timp în funcție, ministrul Muncii, ministrul Familiei. Ce înseamnă ministrul Familiei? Bătrânii nu fac parte din familie?”, a precizat liberalul la Digi24.

Totodată, Stolojan a a precizat că cei doi miniștrii ar trebui să își dea singuri demisia, punctând ca va cere demisia acestora în următoarea ședință a PNL: „Ar trebui ca dânșii să înțeleagă că nu se pot da în lături de la ce s-a întâmplat”.

În replică, social democratul Lucian Romașcanu a punctat că propunerea este „de actor din tribună”: „Eu zic că vede prost, doamna Firea nu are nicio treabă cu azilele”.

„Pe doamna Firea lăsați-o de o parte, că e trasă aici pe motiv de… parte în proces e USR, văd. Firea poate fi o țintă, că e un personaj important în politică”, a adăugat Romașcanu, potrivit Digi24.

Ce spune Firea despre demisie

Gabriela Firea, ministră a Familiei și prim-vicepreședintă a PSD, susține că dacă acuzațiile „directe” ar ajunge la ea, atunci nu ar avea nici reținere în a se retrage din funcțiile pe care le ocupă, considerând că USR și Nicușor Dan nu au niciun drept să-i ceară demisia.

 „Este oribil ce s-a întâmplat în aceste cămine pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități! Justiția și instituțiile care au atribuții să își facă treaba, să scoată la iveală responsabilii și să-i tragă la răspundere. Dacă există cea mai mică acuzație care mă privește direct, nu voi ezita să mă retrag! Până atunci, oare chiar crede cineva că eu aș fi putut închide ochii la asemenea suferințe dacă aș fi știut? Nu pot să înghit la nesfârșit toate acuzațiile nefondate și neverificate care mi se aduc în spațiul public, care îmi vizează întreaga familie”, a completat ministra Familei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite