Udrea: USL a crescut cu peste 40% numărul secretarilor de stat şi a consilierilor personali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Elena Udrea atrage atenţia asupra numărului mare de funcţionari din ministere, lucru criticat de membrii USL atunci când se aflau în Opoziţie, şi spune că, deşi Cabinetul Ponta are 40% mai mulţi angajaţi, " situaţia nu s-a îmbunătăţit".

Udrea reaminteşte că "USL, acest apogeu al populismului politic în Europa, a vorbit în permanenţă despre aşa-zisele excese făcute de Guvernul Boc pe timp de criză". Democrat-liberala spune că şi în prezent "televiziunile candidaţilor de pe listele alianţei socialiste dezbat aceleaşi subiecte", principala nemulţumire fiind "numărul mare de personal prins în organigrama Guvernului".

"Adevărul este însă că abia după ce USL a ajuns la guvernare, deşi Premierul susţinea sus şi tare că va reduce cheltuielile de personal din ministere şi va depolitiza aparatul central, administraţia de la Bucureşti s-a înţesat ca niciodată de acoliţi, de 'pile' ale PSD, PNL şi PC care toacă bugetul public", se arată într-un comunicat emis de Udrea.

Udrea sublinează că, odată cu venirea la guvernarea a USL-ului, numărul miniştrilor a crescut de la 18 la 21, "trei miniştri care au propriul aparat administrativ, chiar dacă nu au portofoliu".

De asemenea, numărul secretarilor de stat a crescut cu 40%, de la 32, câţi existau în momentul demisiei Cabinetului Boc, la 46, în prezent. Udrea sublinează că "fiecare dintre aceşti secretari de stat au propriul cabinet, cu proprii consilieri personali, cu secretară şi şoferi".

Fostul ministru al Turismului aminteşte că, în timpul mandatului ei, a trebuit să reducă numărul secretarilor de stat la jumătate, de la patru la doi. În ciuda acestei reduceri de personal, "activitatea instituţiei era mult mai prolifică şi mai vizibilă", mai spune deputata PDL.

Udrea atrage atenţia şi asupra numărului mare de consilieri personali ai miniştrilor şi ai secretarilor de stat. "Din ce a apărut însă în presă, există exemple spectaculoase. Printre acestea, ministrul Transporturilor, care are 8 consilieri personali, ministrul Sănătăţii care are 17 sau ministrul Dezvoltării, care are 12. Cel mai interesant caz este însă la Ministerul Mediului, unde ministrul are 6 consilieri personali, secretarul de stat Corneliu Cozmanciuc are nu mai puţin de 11, iar celălalt consilier de stat, Constantin Stelian Emil Moţ, să aibă 'doar' 8 consilieri", se mai arată în comunicatul emis de Udrea.

Deşi nu are nimic împotrivă ca aparatul administrativ să aibă mai mulţi angajaţi, Udrea afirmă că, "chiar dacă USL-iştii sunt cu 40% mai mulţi decât cei din majoritatea PDL-UDMR, situaţia nu s-a îmbunătăţit. Ba din contră, lucrurile se înrăutăţesc de la lună la lună".

"Cred că Guvernul Ponta şi ceilalţi lideri ai USL trebuie să vină în faţa opiniei şi să explice motivele pentru care aparatul administraţiei centrale a crescut atât de mult", a mai adăugat Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite