Udrea, despre conflictul din PDL: „Nu există nicio strategie de rupere a partidului din partea noastră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Elena Udrea notează, pe blogul personal, că cea mai mare parte a susţinătorilor ei au propus plecarea din partid, dar ea a susţinut rămânerea în formaţiune, precizând că nu există o strategie de rupere a PDL

„Există nemulţumiri în rândul celor care au votat moţiunea mea legate de modul în care s-a organizat Convenţia Naţională, de rezultatul CNC-ului şi de strategia actualei conduceri de a se detaşa de parteneriatul cu Traian Băsescu. Ca urmare, au fost multe discuţii în care cea mai mare parte a susţinătorilor mei, şefi de organizaţii, parlamentari, primari, consilieri judeţeni şi locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid. Nu am încurajat această soluţie. Dimpotrivă, am cerut şi argumentat rămânerea în PDL şi implicarea noastră activă în lupta cu USL, având ca ţintă câştigarea alegerilor viitoare. Nu există nicio strategie de rupere a partidului din partea noastră, însă responsabilitatea unităţii PDL aparţine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne având că principal mesaj unitatea partidului“, a notat Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, nu pot fi excluse total plecări individuale, dar ea speră să nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stânişoară şi Ion Cupă.

„Personal, în calitate de simplu membru de partid, voi contribui la efortul comun de a reconstrui un PDL puternic, însă răspunderea pentru atingerea obiectivelor asumate de liderii săi (25% la europarlamentare şi 35% la parlamentarele viitoare) aparţine în totalitatea actualei echipe de conducere a partidului. Atât eu, cât şi colegii care au fost alături de mine în competiţia internă, cei care am susţinut nevoia schimbării PDL, dar şi mulţi dintre susţinătorii lui Vasile Blaga, credem că parteneriatul cu Traian Băsescu trebuie continuat. Şi asta spre binele României, care are nevoie de finalizarea reformelor începute împreună. Dar şi spre binele PDL, care are nevoie în continuare de electoratul preşedintelui“, a mai notat Udrea.

Elena Udrea vede o apropiere de fundaţia „Mişcarea Populară“, lansată de consilierii lui Traian Băsescu.

„Cred că o apropiere, la un moment dat, între PDL şi Mişcarea Populară este utilă. La fel că şi apropierea de celelalte formaţiuni politice de centru-dreapta. Este nevoie de o singură forţă politică puternică, având o singură voce şi un singur mesaj, care să se adreseze acestui electorat de centru-dreapta“, a mai scris Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite