Traian Băsescu: Elena Udrea mi-a spus despre Coldea. Cine crede că preşedintele îşi ia informaţii numai de la serviciile de informaţii greşeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit astăzi, pe holul Parlamentului, după ce a plecat de la Congresul PMP, despre războiul dintre Elena Udrea şi directorul interimar al SRI, Florian Coldea, dar şi despre dosarul retrocedărilor şi cel în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu.

„Cine crede că preşedintele îşi ia informaţii numai de la serviciile de informaţii, greşeşte. Preşedintele e conectat şi la alte surse de informaţiiinteza de presă din fiecare dimineaţă, o altă sursă extrem de importantă e departamentul de relaţii cu publicul, unde se primesc câteva mii de scrisori şi sesizări pe lună. Nu e Udrea singurul om politic de la care am preluat semnale. Există şi alţi oameni politici foarte importanti cu care am avut dialog. Problema e dacă preşedintele rămâne captiv strict informaţiilor de la servicii sau utiliează soluţiile utilizate de mine pentru a percepe semnale şi a le distribui către insituţiile cu care este în relaţii“, a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a vorbit şi despre dosarul retrocedărilor, în care sunt implicaţi Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi Alina Bica, fostul şef al DIICOT.

„Nu e Udrea singurul om politic de la care am preluat semnale. Există şi alţi oameni politici foarte importanti cu care am avut dialog. Problema e dacă preşedintele rămâne captiv strict informaţiilor de la servicii sau utiliează soluţiile utilizate de mine pentru a percepe semnale şi a le distribui către insituţiile cu care este în relaţii. Printre cei care mi-au semnalizat probleme grave la ANRP a fost şi Elena Udrea. Cel care şi-a asumat să transmită structurilor am fost eu. Nu pot să-i spun omului care reclamă la mine, du-te la Parchet. La circa şase luni s-a pus sub acuzare prima punere sub acuzare a unui domn, cu B“, a adăugat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a fost întrebat dacă a sfătuit-o pe Udrea să meragă la parchet. „Nu, că ea avea informaţii de la oameni interesaţi, care veneau să reclame la ea, sau din discuţii cu parlamentarii“, a răspuns Băsescu, adăugând: „Atât timp cât procurorii ridică semne de întrebare, Elena Udrea are obligaţia să se ducă în fata procurorilor“

Apoi, fostul şef al statului a trecut la subiectul Bercea Mondial, spunând că de astăzi începe „să-şi apere fratele“.

„În ceea ce priveşte alt tip de probleme, v-aş spune că e de cea mai joasă calitate propaganda pe care o fac unii oameni care au avut şi funcţii importante în stat legat de aşa-zisa înregistrare a lui Bercea Mondial că au ajuns bani la mine. Ceea ce i s-a întâmplat fratelui meu a fost o înscenare. La el au ajuns bani pentru a fi daţi înapoi“, a conchis Traian Băsescu.

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea, acuzată de corupţie în dosarele Microsoft şi Gala Bute. Plenul Camerei Deputaţilor va vota mâine dacă îi ridică sau nu imunitatea Elenei Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite