Traian Băsescu: Dacă nu vrem să devenim o ţară de mână a doua, avem obligaţia să trecem la moneda euro în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a criticat, într-o postare pe Facebook, pe „politruci impostori-incompetenţi”, care deplâng soarta României într-o Europă cu două viteze, însă nu „suflă o vorbă” despre ce este de făcut pentru a nu fi o ţară de mână a două. Soluţia, afirmă liderul PMP, pentru a nu „deveni o ţară satelit, de mână a doua” rezidă în trecerea la moneda euro în 2019.

Potrivit fostului preşedinte, „apartenenţa la Euro este principalul criteriu de împărţire în categorii”, fiind şi o obligaţie pe care România trebuie să o îndeplinească prin Tratatul de Aderare.  Datoria liderilor politici români ar trebui să fie valorificarea urgentă a actualelor criterii de intrare în Eurozonă, nu  „ solidarizarea cu antieuropenii pretenţioşi şi plini de ţâfnă ai Grupului de la Vişegrad”, a continuat Băsescu, căci nici Germania, Franţa sau alte ţări „nu ne vor spune dacă suntem o ţară de prima categorie sau de a doua.” Acest aspect este decis strict la nivel national, prin decizia de a intra sau nu în Eurozonă.

„Marea problemă este dacă vrem sau nu să fim cinstiţi cu noi şi cu Uniunea Europeană”,  a subliniat liderul PMP, orice alte afirmaţii, precum „nu acceptăm o Euroă cu două categorii de state” fiind doar lozinci de care nu se va împiedica nimeni. Soluţia concretă este trecerea, în 2019, la moneda euro, altfel „totul este o jalnică demagogie şi impostură”, a conchis fostul preşedinte în postarea de pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite