Traian Băsescu dă startul la angajări: „Omul gras a pierdut 200.000 de bugetari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu are obiecţii cu privire la statutul parlamentarilor
Traian Băsescu are obiecţii cu privire la statutul parlamentarilor

Preşedintele Traian Băsescu a explicat vineri seara, încă odată, măsurile de austeritate pe care ţara noastră le-a adoptat în luna mai 2010.Şeful statului este de părere că fără adoptarea acelor măsuri, prin care numărul de salariaţi bugetari s-a redus cu 200.000, România ar fi fost astăzi în situaţia Greciei şi a Portugaliei.

Băsescu a declarat, referindu-se la situaţia economică a României, că „nava e la cheu, în port sigur“, el mulţumind pentru că s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

„Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie“, a afirmat Băsescu.

Şeful statului a adăugat că mulţumeşte şi Guvernului Ungureanu pentru că nu a afectat parcursul de recuperare şi de recuperare a dezechilibrelor, spunând că acelaşi lucru este valabil şi pentru Guvernul Ponta.

„Mi-a fost teamă - şi vă pot spune că asta a fost perioada care mi-a dat încrederea că se poate coabita cu Guvernul Ponta - că acest guvern ar fi putut lua măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din iarnă. N-a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus contribuţia la atingerea rezultatelor de astăzi“, a spus Băsescu.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite