Traian Băsescu: „Crin Antonescu nu o să ajungă niciodată preşedinte. Nu ştie ce e aia“

0
Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire La Ministerul Transporturilor în persoana Ramonei Mănescu FOTO presidency.ro
Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire La Ministerul Transporturilor în persoana Ramonei Mănescu FOTO presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că funcţia de preşedinte nu va fi ocupată niciodată de către Crin Antonescu.  Şeful statului a mai vorbit despre priorităţile Ministerului de Transporturi, despre pactul de coabitare dintre acesta şi premierul Victor Ponta şi despre creşterea şomajului în rândul tinerilor.


Principalele declaraţii ale preşedintelui

Liderii USL şi-au încheiat vacanţa şi au reuşit, după 45 de zile, să dea o nominalizare pentru Transporturi.  Este un progres, deşi s-au întors nervoşi din concediu. Poate se calmează aflând care este situaţia ţării. În această vară am avut timp să stau mai mult de vorbă cu oamenii, să merg prin ţară. Dacă n-au timp să meargă prin ţară, pentru că trebuie să stea în studiouri, le dau câteva informaţii grave: şomajul este în creştere.

Românii sunt tot mai mult preocupaţi de siguranţa locului de muncă şi se întreabă dacă îşi pierd locul de muncă. Când Guvernul condus de Ponta a preluat guvernarea , şomajul era de 6, 7 %. În iunie, şomajul a ajuns la 7,6 %.  Creşterea de exporturi nu înseamnă şi creşterea numărului de locuri de muncă. Trag un semnal de alrmă extrem de serios. În luna iunie, şomajul era 7,6%, dar în iulie, România a mai înregistrat un plus de 29.000 de şomeri. Îmi permit să anticipez că cifra pentru iulie va fi de 8%.

Un alt semnal de alarmă este dat de faptul că investiţiile străine în România au scăzut cu aproape 20%. Deşi intrăm în luna septembrie, Guvernul nu a acceptat o formă acceptabilă pentru UE, ce vizează utilizarea fondurilor europene. Guvernul nu are capacitate de analiză asupra situaţiei de moment a ţării şi a perspectivei 2014-2020. Ţin să atenţionez public Guvernul: amintesc tuturor factorilor responsabili că la ultimul Consiliu European s-au stabilit câteva măsuri care indică reducerea şomajului în rândul tinerilor. S-au alocat 6 miliarde de euro care trebuie cheltuţi în 24 de luni.

CE a primit sarcina ca banii necheltuţi din alte programe să fie alocaţi aceluiaşi program. 6+2 miliarde, egal 8 miliarde de euro de cheltuit până în 2015.  Nici în perioada crizei nu aveam un şomaj de 8%. Prin aroganţă şi prin bătălia cu preşedintele, îi face pe liderii USL să nu dea atenţie problemelor oamenilor.  BEI este o altă sursă de finanţare pentru locurile de muncă pentru tineri. Sunt mecanisme puse la dispoziţie de UE care ar fi putut scădea şomajul în România , iar superficialitatea Guvernului duce la efecte inverse.

Despre priorităţile ministerului Transporturilor

Metroul în drumul Taberei a devenit o calamitate pentru cetăţeni. Poate o colaborare între primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, şi soţia sa, Ramona Mănescu, va duce la finalizarea acestui tronson.  Pe autostrada Transilvania s-a procedat fără cap. S-a făcut anularea contractului fără să se pună ceva în loc. Din acest motiv sunt zone care se degradează. Eu le-am văzut, de exemplu, podul de la Gilău. Guvernul are incapacitatea de a vedea priorităţi minimale.

Aceştia sunt bani mulţi care au fost abandonaţi. Guvernul plânge dup bani, dar îngroapă bani pe autostrada Transilvania. Să anulezi fără să pui ceva în loc mi se pare lipsă de minim bun simţ managerial. Aş face un apel la Guvern şi pot să spun că voi avea tot mai des inetrvenţi pentru a spune realitatea.

Despre relaţia preşedinte-premier

 Liderii USl ar trebui să lase luptele politice şi să guverneze.  Este timpul ca domnul Victor Viorel Ponta să guverneze, nu să televizeze.  Premierul este co-preşedinte USL, dar, înainte de toate, este premier. Românii sunt mai puţin interesaţi ce crede Ponta despre preşedinte, ci ar vrea să audă care este perspectiva României, cum se crează locuri de muncă şi cum se atrag bani europeni.

Ponta nu înţelege că eu nu sunt în campanie. Eu nu mai candidez la nimic. Sunt cam în creştere, dar procentele nu mă mai ajută la nimic.  Nu mai sunt dădaca unui partid parlamentar. Mi se pare că nervii lui Crin Antonescu, a premierului Ponta, arată o nervozitate inutilă. Ar trebui să fie calm, să privească cu responsabilite problemele ţării.  Drumul pe care merge ţara este unul periculos. Guvernul nu-i stabileşte traseul. Există riscul ca după sacrificiile enorme din 2009.2011, să devină ceva repetabil. Riscăm să alunecăm din nou într-o situaţiooe dificilă economic.

Nu suntem pe punctul de a ni s eîntâmpla, dar dacă vom continua să nu guvernăm ţara avem riscul să priocinuim daune şi suferinţe uriaşe românilor.  Creşterea numărului de şomeri arată că avem probleme în gestionarea macroeconomică a ţării.  Oricât s-ar supăra Guvernul, îmi voi face un obicei din a-i chema să guverneze. 

Despre actuala guvernare

Nu mai am încredere în Guvernul Ponta. S-au dovedit a fi politicianişti. Încep să mă convingă că sunt incompetenţi. DNA luptă împotriva hoţilor, asta trebuie să ştie Ponta şi Antonescu. Ponta este limitat în cunoştinţe despre cum funcţionează statul.

Despre gestul lui Crin Antonescu de a părăsi sala

Nu o să ajungă niciodată preşedinte pentru că nu ştie ce înseamnă să fi preşedinte, nu ştie să respecte funcţia. Era o ceremonie dedicată colegei lui.


Pe aceeaşi temă:

Ramona Mănescu, numită la Transporturi. Băsescu: „Sper că nu veţi avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA“

Ponta i-a transmis preşedintelui Băsescu propunerea de numire a Ramonei Mănescu ca ministru al Transporturilor

Liberalii trimit la Transporturi o blondă care a cerut desfiinţarea DNA

Ce avere are Ramona Mănescu, propusă de PNL pentru preluarea Transporturilor
 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri